glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Medalii pentru atleţii deveni la Naţionalele de atletism indoor

Sala de atletism „Ioan Soter” din Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti a găzduit timp de două zile la sfârşitul săptămânii trecute întrecerile din etapa finală a Campionatelor Naţionale de atletism în sală pentru seniori şi tineret. Pentru seniori ediţia din acest an a Naţionalelor a fost cea cu numărul 49, iar pentru tineret a fost cea de-a 36-a.

Amintim că ediţia din acest an a Naţionalelor de atletism a avut
pe lângă întrecerea etalon şi un concursul rezervat probelor combinate, la aceleaşi categorii de vârstă. Rezultatele obţinute de atleţii români în acest concurs au constituit un ultim prilej de îndeplinire a baremului – şi implicit criteriu de calificare – atât pentru Campionatele Europene de atletism în sala de la Glasgow, programate în perioada 1 – 3 martie, cât şi pentru Campionatele Balcanice care vor fi organizate la Istanbul începând cu 16 februarie.
În zilele următoare Federaţia Română de Atletism va comunica lista sportivilor care vor merge la Europene.

Deliu, singurul devean campion naţional

La aceste Campionate Naţionale indoor au participat în total 321 de atleţi, 124 la feminin şi 197 la masculin, reprezentând 99 de cluburi şi asociaţii sportive de profil din România.
Andrei Răzvan Deliu, legitimat la Sport Club Municipal Deva, este singurul sportiv din judeţul nostru care a revenit acasă cu medalia de aur de la Bucureşti. El s-a impus pentru a treia oară consecutiv în proba de săritură cu prăjina, pe care o domină cu autoritate la nivel naţional, cu o săritură care a măsurat exact 5 metri. Este un
un rezultat sub posibilităţile lui Deliu – care a sărit recent 5.18 metri – însă a fost suficient pentru a-i aduce un nou titlu de campion.
Florentina Marincu Iuşco, legitimată la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva, a obţinut două medalii de argint în cele două probe în care a concurat. La 60 metri plat ea a înregistrat timpul de 7.56 secunde, cu numai trei sutimi de secundă sub locul întâi. În proba ei favorită, de săritură în lungime, Florentina a reuşit 6.38 metri, la mare distanţă însă de rivala ei Alina Rotaru, câştigătoare cu o săritură ce a măsurat 6.70 metri – şi care a tranşat practic problema prezenţei la Europene. Reamintim, Federaţia Europeană de Atletism a impus participarea unui singur sportiv dintr-o ţară la o probă.
O altă medalie de argint, de data aceasta în proba de săritura cu prăjina a fetelor, a obţinut Antonia Irimie. Sportiva legitimată la Sport Club Municipal Deva a sărit 3.40 metri, departe însă şi ea de cea mai bună performanţă din acest an.
Georgiana Timu, de la CNS Cetate Deva, a sărit 12.62 metri în proba de triplusalt a fetelor şi ne dă speranţe îndreptăţite la o medalie în întrecerile din cadrul Cupei Balcanice de atletism pentru juniori de la Istanbul. Georgiana a concurat şi la săritura în lungime, unde a reuşit un rezultat de 5.66 metri, cu care a terminat pe locul 8 în întrecerea senioarelor. Atleta deveancă, încă junioară, a terminat însă pe podium la categoria tineret atât la triplusalt cât şi la săritura în lungime în concursul de la Bucureşti.
Mai precizăm că Georgiana Timu este calificată la Campionatele Balcanice de juniori de la Istanbul. Ea va concura doar la proba de săritură în lungime, deşi avea baremul realizat şi la triplusalt.
Am consemnat şi surprize la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de atletism în sală pentru seniori şi tineret. Între ele s-a numărat în special evoluţia triplusaltistului Marian Oprea, care a sărit 15.81 metri şi a ratat calificarea la Campionatele Europene de la Glasgow.