glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Iulia Manole, câștigătoarea competiției internaționale de desen, a fost premiată

Iulia Manole, fetița din Hunedoara care a câștigat competiția internațională de desene „My Bright Smile™”, a fost premiată de juriul de la New York cu o bursă în valoare de 250 de dolari. Premierea câștigătoarei a avut loc ieri, într-un eveniment local, la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Școala Gimnazială Nr. 6 din Hunedoara.

Programului Școlar Colgate oferă șansa copiilor cu vârste între 6 și 9 ani de a concura în cadrul competiției internaționale de desene My Bright Smile™, punând într-o formă creativă informațiile învățate. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. Pentru a treia oară consecutiv, România ocupă un loc în acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei Manole, elevă în clasa a III-a la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Hunedoara. Iulia a fost declarată unul dintre cei 12 câștigători la nivel internațional ai concursului de desene, iar reușita acesteia a fost recompensată cu bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures®, în valoare de 250 de dolari. În același timp, clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari. Premierea câștigătoarei a avut loc ieri, la Hunedoara, într-un eveniment local la care au participat reprezentanți Colgate România, Crucea Roșie Română, ai școlii și autorităților publice din localitate. „Sunt foarte mulțumită atât din punct de vedere profesional cât și personal. Premiul acesta pe care Iulia l-a câștigat mi-a confirmat încă o dată că sunt pe drumul cel bun, că mi-am ales meseria care trebuie. Mulțumim mult Colgate, pentru că acest program este foarte important pentru copii, deoarece îi face să înțeleagă cât de importantă este sănătatea orală”, a declarat învățătoarea Iuliei, Mihaela Negrea. Vizibil emoționată, micuța Iulia a precizat: „ziua în care am câștigat această competiție internațională de desene a fost cea mai fericită zi din viața mea”.

75 la sută dintre elevi suferă de afecțiuni dentare

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, incidența cariei dentare la elevi este de 75 la sută. Mai rău, doar zece medici dentişti şcolari, cu tot atâtea cabinete, îşi mai desfăşoară activitatea în şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara. Totuși, potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Hunedoara, Maria Ștefănie, programul Școlar Colgate –o campanie de educație pentru sănătatea oro-dentară – a ajuns, în perioada martie – iunie 2016, la 8.629 de elevi. De asemenea, în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017, 7.855 de elevi au beneficiat de lecții educative pentru o igienă orală corectă. Anul acesta, în perioada martie – iunie, 9244 de elevi hunedoreni vor învăța cum să aibă grijă de sănătatea dinților.