glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

În aşteptarea marilor proiecte, CJ se promovează cu un drum pietruit

Consiliul Judeţean pare să îşi schimbe puţin strategia de comunicare publică anunţând, de anul acesta, orice investiţie pe care o face, mai ales dacă e vorba despre o investiţie în drumuri (durerea cea mai mare a judeţului).

Dacă proiectele (cu bani europeni) pentru Culoarul Mureş Nord şi şoseaua Hunedoara – Călan întârzie să se materializeze, deocamdată e bun şi un comunicat privind pietruirea unui drum comunal. Pe această idee par a fi mers şefii CJ, ieri, când au decis să anunţe că se vor „moderniza încă 5 kilometri de drum judeţean pe sectoare situate pe raza comunei Cerbăl”.
Este vorba despre o porţiune a DJ 687J dintre satele Cerbăl şi Socet, respectiv Socet şi Feregi. Partea bună: drumul nu va mai avea făgaşe şi denivelări, nici gropi, nici bălţi adânci, nici podeţe ori rigole colmatate. Partea proastă: „modernizarea” va însemna doar pietruirea drumului. Valoarea estimată a lucrărilor este de 4,5 milioane de lei, dar Consiliul Judeţean precizează că un calcul exact al cheltuielilor se va face „după elaborarea documentaţiilor în toate fazele de proiectare”.