glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Începe festivalul de film la Deva

Primul festival de film intitulat „Deva Film Fest” începe astăzi. Timp de trei zile, cinefilii vor putea urmări șapte filme de calitate, mai puțin sau deloc disponibile în cinematografele din România, românești și străine, nominalizate și/sau premiate la Oscar, BAFTA, Golden Globe, Ursul de Aur, Cannes, Berlin, Veneția, EFA, Gopo. Festivalul se desfășoară în perioada 19-21 aprilie, iar filmele vor fi proiectate la Cinema „Patria” Deva. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Biletele trebuie rezervate telefonic sau la casa de bilete a cinematografului devean. „Deva Film Fest” – ediția I – este un festival de film care-și dorește să continue tradiția culturală a orașului în anul în care Deva împlinește 750 de ani.

Vineri (19 aprilie)

19:30 –Gala de deschidere
20:00 – „Pup-o, mă!” (2018, comedie. R: Camelia Popa)
O comedie de situație în care urmărim trei ciobani deja trecuți de vârsta însurătorii, dar care în niciun an de Ziua Lânii n-au avut prilejul să coboare de la stână în sat, să pupe și ei o mândră.

Sâmbătă (20 Aprilie 2019)

15:00 –„Caisă” (2018, documentar. R: Alexandru Mavrodineanu)
Într-o sală de antrenament de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori. Deziluzionat, antrenorul îşi pune speranţele într-un puşti talentat poreclit Caisă.
17:30 –„The Sisters Brothers” (2019, comedie. R: Jacques Audiard)
Acțiunea filmului se petrece în SUA, în anul 1850, și urmărește povestea căutătorului de aur Hermann Kermit Warm, care este urmărit prin Deșertul Oregon, în drumul său spre San Francisco, de doi asasini notorii: Eli și Charlie Sisters.
20:00 – „Cu drag, Van Gogh” (2017, animație/biografic. R: Dorota Kobiela, Hugh Welchman)
Loving Vincent prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.

Duminică (21 aprilie)

15:00 –„Capernaum” (2018, dramă. R: Nadine Labaki)
Filmat în haoticele cartiere din Liban, „Capernaun” prezintă povestea inspirațională a unui băiețel libanez care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Zain Al Rafeea, star-ul de 12 ani din „Capharnaüm”, a lucrat drept curier în Beirut până în 2017 – când a învățat să-și scrie numele.
17:30 –„McQueen” (2018, documentar/biografic. R: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui)
„McQueen” este o privire foarte personală asupra vieții extraordinare, a carierei și a artei lui Alexander McQueen. Prin interviuri exclusive cu familia și prietenii săi apropiați, arhive recuperate, McQueen este o sărbătoare vizuală unică și un portret palpitant al unui vizionar în modă, plin de inspirație dar foarte torturat lăuntric.
20:00 –„Fixeur” (2016, dramă/thriller. R: Adrian Sitaru)
„Fixeur” spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele.

Vezi și

Close