glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Idei de relaxare pentru 1 mai. Vizionări de filme, spectacol folcloric, plimbare cu mocănița sau vizite la Castel, cetate sau Sarmizegetusa Regia

Ziua de 1 Mai este o ocazie numai bună pentru a pleca de acasă și de a ieși din rutina zilnică. „Glasul Hunedoarei” vă prezintă cele mai importante activități care au loc în această zi, dar și programul de vizitare al principalelor obiective turistice din județ.

Patru filme la „Patria” Deva

filmCinefilii au posibilitatea să vizioneze patru filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Raţă, raţă şi gâscan” în regia lui Christopher Jenkins, „Răzbunătorii: Războiul Infinitului” (Anthony și Joe Russo), „Hai, că sunt belea!” (Abby Kohn, Marc Silverstein) și „Adevăr sau provocare” (Jeff Wadlow). Filmele rulează astăzi și mâine, primul de la ora 13:00, al doilea de la 15:00, al treilea de la 18:00, iar ultimul de la ora 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

Spectacol folcloric la Pădurea Bejan

AFIS Spectacol 1 MaiHunedorenii care doresc ca de 1 mai să aibe parte de o sărbătoare tipic românească, cu mici, bere, plăcinte tradiționale și muzică populară sunt invitați la un spectacol folcloric care va avea loc pe platoul de la Pădurea Bejan, din Deva. Începând cu ora 16:00, iubitorii cântecului popular vor avea ocazia să reasculte piese din mai multe zone folclorice ale judeţului, dar şi ale ţării. Invitat special al evenimentului este bănăţeanca Mihaela Petrovici. Totodată, pe scena de la Pădurea Bejan vor urca, printre alţii: Formaţia Radu Poenar, Florin Nan, Bianca Mariş Sîrbu, Ovidiu Drăgan, Ovidiu Peica, Bianca Munteanu, Aida Busuioc şi formaţia, Ovidiu Pâs, Andrada Cerna, Gabi Nicolae şi formaţia, Marceluţ Gavriluţă, Ana Gabor, Marius Trif, Luşu de la Deva şi Ansamblul „Făeragul” din Certej, cu soliştii Constantin Bălţatu şi Roxana Purtător. Spectacolul va fi prezentat de Cristina Ursu. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. Potrivit organizatorilor, în weekend au fost amplasate terase şi standuri care vor oferi spre vânzare publicului mici, bere, băuturi răcoritoare, colaci secuieşti, plăcinte tradiţionale, pop-corn, ciocolată de casă, îngheţată şi alte dulciuri, precum şi produse de artizanat.

Plimbare cu mocănița

mocanitaSingura mocăniţă care mai funcţionează în judeţul Hunedoara și-a reluat traseul, în weekend. Cei care nu au avut ocazia să facă o plimbare de neuitat cu celebrul tren, o mai pot face de 1 mai, singura zi când această mocăniță mai funcționează pe traseul dintre Brad şi Crişcior. Vagoanele trase de o locomotivă cu aburi vor pleca astăzi, din Crişcior la orele 13:00 şi 15:00, din fața Bisericii Mari Ortodoxe din Brad la 13:25 și 15:25 și din faţa Gării CFR, la orele 14:00 şi 16:00. Capacitatea trenului cuprinde 130 de locuri, iar preţul unui bilet pentru plimbarea dus – întors este de 20 lei (adulţi) şi 10 lei (copii). Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon 0754.055.632.

Acces gratuit la Sarmizegetusa Regia

Sezonul de vară la situl Sarmizegetusa Regia debutează cu o zi a porților deschise. Astăzi, toți vizitatorii care ajung la aici (n. Red. Sarmizegetusa Regia) vor avea intrarea liberă și vor beneficia, gratuit, de ghidaj de specialitate în interiorul monumentului UNESCO. De la această dată, sarmizegetusaconform regulamentului, se modifică programul de vizitare a cetății dacice. Astfel, în perioada 01 mai – 30 septembrie 2018, monumentul UNESCO poate fi vizitat, zilnic, între orele 09.00 – 20.00. Tarifele de vizitare rămân aceleași ca în anii trecuți: adulți – 10 lei; elevi/ studenți/ pensionari – 5 lei; expoziție – 5 lei; ghidaj audio -20 lei; taxa filmare/ foto comercială – 300 lei. În Anul Centenar, Serviciul Public Administrare Monumente Istorice și Consiliul Județean Hunedoara vă invită să descoperiți cel mai spectaculos monument al civilizației dacice, să aflați lucruri noi și interesante despre strămoșii noștri daci, despre construcțiile excepționale pe care le-au lăsat în urmă, despre legendele și misterele care fac din Sarmizegetusa Regia un loc special.

Programul de vizitare al Cetății se modifică

cetateÎncepând de astăzi, programul de vizitare al Cetății Deva se modifică. Așadar, în perioada 1 mai-30 septembrie 2018, Cetatea poate fi vizitată zilnic, între orele 9:00-21:00. După același program va funcționa și telecabina care facilitează accesul pe monument. Accesul pe Cetatea Deva se poate face pe jos, pe la Poarta 1, sau cu telecabina. Ultimele curse ale Casteltelecabinei vor fi la ora 20:30 (urcare) și 20:50 (coborâre). Ultima intrare pe Poarta 1 va avea loc la ora 20:30. Poarta 1 se închide la ora 21:00.

Program de vară la Castel

Castelul Corvinilor trece, din 1 mai, la programul de vară. Monumentul poate fi vizitat în următorul interval orar: Marți – Duminică: 09:00 – 20:30; Luni: 12:00 – 20:30. Ultima intrare este la ora 19:45. Având în vedere că programul castelului s-a modificat și tarifele sunt diferite în lunile de vară – mai, iunie, iulie, august 2018: adulți: 30 lei; elevi, studenți: 5 lei (pe baza de carnetului/legitimației de student vizate pe anul în curs); pensionari: 10 lei (pe baza cuponului de pensie). Conform administrației publice din Hunedoara, Grădina zoologică va funcționa după programul normal: Marți – Duminică: 10:00 – 17:00; Luni: închis.

 

 

Vezi și

Close