glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Iata cele mai importante detalii ale unui tratament cu implant dentar!

Igiena orala este un factor major in sanatatea noastra, iar tratamentul cu implant dentar este cea mai buna solutie disponibila in prezent pentru inlocuirea fara durere si intr-un timp scurt a unuia sau mai multor dinti. In plus, un zambet sanatos nu poate fi refuzat niciodata.

 

Beneficiile unui implant dentar sunt mult peste orice alta procedura prin care poate fi rezolvata aceasta problema stomatologica, mai ales atunci cand apelezi la o clinica de implantologie cu servicii ireprosabile. Pentru a te informa corect si complet asupra tratamentului cu implant dentar, in randurile de mai jos vei descoperi toate detaliile importante si etapele acestei proceduri dentare.

In primul rand, este necesara si obligatorie o examinare completa a danturii si o radiografie panoramica, totul pentru ca specialistul in implantologie sa aiba informatiile corecte si actualizate cu privire la pozitia dintilor vecini si tesutul osos prezent. De multe ori va fi necesara si o examinare volumetrica (in format tridimensional) a osului in care va fi inserat respectivul implant dentar. In urma acestor investigatii non-invazive, poate fi planificata interventia, specialistul hotarand daca este nevoie si de o marire a volumului tesutului osos inainte de demararea tratamentului propriu-zis cu implant dentar.

Procedura de inserare a implantului dentar se desfasoara sub anestezie si nu dureaza mai mult de jumatate de ora, fiind o interventie minora, in urma careia pacientul nu se resimte. Igiena locala este foarte importanta, atat in timpul, cat si dupa terminarea procedurii de implantare. Astfel, dupa inserarea implantului, pacientul va primi instructiuni clare in legatura cu igienizarea zonei. Zona trebuie periata cu atentie, de minimum doua ori pe zi, iar lista de recomandari include ata dentara si apa de gura. In acest fel, cantitatea de bacterii din cavitatea bucala va fi redusa, iar tesutul gingival va putea fi mentinut sanatos.

Imediat dupa interventia cu implant dentar, se vor aplica comprese reci, iar pacientul isi va putea relua activitatile obisnuite, fara restrictii specifice. In plus, este bine sa stii ca specialistul cinicii de stomatologie iti va prescrie un tratament medicamentos (antibiotice si anti-inflamatoare), care se va extinde pe o durata de circa 5-7 zile, acesta fiind singurul demers necesar dupa tratament.

Perioada de vindecare este cea mai indelungata etapa a planului de tratament, fiindca osul maxilar sau mandibular necesita destul timp pentru a se adapta si a fuziona complet cu implantul dentar.

Este recomandat, inainte de a incepe tratamentul cu implant dentar, sa porti o discutie detaliata cu medicul specialist despre planul de tratament. Obtinand o estimare de timp, efort si costuri ale fiecarei etape, vei sti ce presupune acest tratament si cum sa te pregatesti din punct de vedere financiar. In plus, medicul specialist iti va oferi toate indicatiile terapeutice pe care va trebui sa le respecti inainte si dupa fiecare pas al procedurii.

Daca esti in cautarea celui mai performant si eficace tratament cu implant dentar, clinica stomatologica Dental Excellence iti pune la dispozitie sistemul american Dentium, prin intermediul caruia te poti bucura de cele mai inalte standarde de calitate pentru implantologie si de materiale biocompatibile.