glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Hunedoara pierde în deplasare cu Şoimii Lipova

Meci cu de toate vineri la Pâncota, între Şoimii Lipova şi CS Hunedoara: om eliminat, un gol din penalty şi un altul anulat. Finalmente gazdele s-au impus la limită, scor 1 – 0, deşi oaspeţii au avut superioritate numerică timp de o oră, după eliminarea lui Lazea. Ex-hunedoreanul a văzut direct cartonaşul roşu în minutul 29, după o intrare cu talpa la fostul său coechipier Robert Cristian.

Debutul partidei a aparţinut Lipovei, care şi-a creat primele ocazii, cu Sulea şi Istrate la finalizare, ultimul cu un şut scos de Dumitrescu de sub transversală. A venit însă eliminarea despre care vorbeam şi antrenorul Flavius Sabău a fost nevoit să „sacrifice” un atacant – pe Sulea – şi să introducă un mijlocaş central, Dobrean.

În aceste condiţii, aspectul jocului s-a schimbat şi Iacob a avut o primă şansă de gol pentru hunedoreni în min. 32, dar mingea expediată de el din zece metri a fost respinsă de portarul Iliescu în lateral. Dumitrescu a fost şi el la post şi a prins balonul trimis cu genunchiul de Rusu, de la opt metri.

Unicul gol al partidei a fost marcat pe finalul primei reprize de Rusu. Acesta a transformat o lovitură de pedeapsă acordată pentru o intervenţie cu piciorul sus a lui Kovacs asupra lui Istrate în propriul careu.

Repriza secundă a aparţinut aproape integral Hunedoarei, care însă nu a putut să îşi valorifice omul în plus în ciuda dominării teritoriale. Cea mai mare ocazie de egalare i-a aparţinut lui Marinca, în min. 59, acesta reluând din zece metri peste transversală balonul centrat de Robert Cristian din lovitură liberă de pe partea dreaptă. Cel mai tensionat moment al partidei a apărut în min. 70, când Vasinc a trimis cu capul în plasă, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Cei de la Şoimii au contat mai mult pe contraatac, prilejuindu-i lui Dumitrescu două intervenţii oportune în faţa lui Rusu şi Banyoi. Ultima şansă de gol i-a aparţinut lui Cristi Creciunesc, în ultimul minut de joc. Acesta a şutat pe jos de la marginea careului mare, însă portarul Lipovei a prins cu siguranţă.

„Am controlat jocul, am jucat bine tactic, sunt supărat că am pierdut nemeritat. Am făcut o greşeală la acel penalty, în rest a fost bine. Sunt mulţumit de băieţi, ne-am creat ocazii multe, mai ales în a doua repriză. Fotbalul e frumos şi pentru că uneori e imprevizibil. Este îmbucurător că de la etapă la etapă creştem în joc, avem şi fotbalişti care încă nu s-au recuperat, îi aşteptăm lângă noi. Avem forţă ofensivă şi o siguranţă mai bună în defensivă, cred că ne vom îndeplini obiectivul anul acesta, fără a avea emoţiile de anul trecut. Este o serie puternică, au venit echipe bune în locul celor retrogradate, e clar că e un plus de valoare. Va fi greu, nu se poate estima încă cine se va bate sus şi cine va lupta în partea de jos a clasamentului. Sunt echipe cu jucători cu experienţă peste tot, este o serie echilibrată, orice e posibil”, a declarat după meci Raul Spătaru, antrenorul Hunedoarei.

 

Şoimii Lipova – CS Hunedoara 1 – 0 (1 – 0)

Şoimii: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu, Filimon – Prună (min. 73 Vlad), M. Popa (min. 83 Simion), Lazea (eliminat min. 29), D. Rusu (min. 77 Banyoi) – Istrate, Sulea (min. 31 Dobrean). Antrenor Flavius Sabău

Hunedoara: Dumitrescu – Cr. Creciunesc, Kovacs, Ciucurescu, Trăşcan (min. 69 Radicof) – Iacob (min. 55 Kocsis), Bobină (min. 46 Licu) – Bloj, R. Cristian (min. 80 Petculescu), Marinca – Vasinc. Antrenor Raul Spătaru

A marcat: D. Rusu (min. 42 penalty)

Arbitri Marius Omuţ (Satu Mare) – Radu Despa, Răzvan Soponar (ambii Baia Mare)

Tags