glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Patru medalii pentru gimnastele devence la Naţionale

Gimnastele de la LPS Cetate Deva au urcat de patru ori pe podium la Campionatul Naţional Individual Open şi Campionatul Naţional al Reprezentativelor de Club găzduite de Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti. Ele au obţinut trei medalii de argint, în întrecerea echipelor şi prin Denisa Golgotă la sărituri şi sol, plus un bronz la sărituri adus de Ioana Crişan.

Aceste întreceri au constituit totodată un test de verificare pentru componenţii loturilor României în perspectiva Campionatelor Mondiale programate la Stuttgart în luna octombrie. La aceste Mondiale se va juca şi calificarea echipelor feminină şi masculină ale ţării noastre la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc şi Ioana Crişan au terminat pe locul al doilea în concursul pe echipe, cu un total de 151,75 puncte. Primul loc a fost ocupat de Farul Constanţa, cu 159,650 puncte, iar pe locul trei s-a situat CSŞ Focşani. La individual compus întrecerea a fost dominată de gimnastele de la Farul, cu Ioana Stănciulescu pe locul 1 şi Silviana Sfiringu locul 2, pe 3 clasându-se Ana Maria Bărbosu de la CSŞ Focşani. Denisa Golgotă a terminat pe locul 6, iar Ioana Crişan pe 7.

Finalele pe aparate au fost dominate de Ioana Stănciulescu, constănţeanca cucerind trei titluri naţionale, la sărituri, bârnă şi sol, în timp ce la paralele victoria a revenit colegei ei de club Silviana Sfiringu. Iată mai jos clasamentele ediţiei 2019 a Naţionalelor feminine.

Echipe:

 1. Farul Constanţa
 2. LPS Cetate Deva
 3. CSŞ Focşani

Individual compus

 1. Ioana Stănciulescu (Farul)
 2. Silviana Sfiringu (Farul)
 3. Ana Maria Bărbosu (Focşani)

sărituri:

 1. Ioana Stănciulescu (Farul)
 2. Denisa Golgotă (Cetate Deva)
 3. Ioana Crişan (Cetate Deva)

paralele:

 1. Silviana Sfiringu (Farul)
 2. Ioana Stănciulescu (Farul)
 3. Antonia Duţă (Dinamo)

bârnă:

 1. Ioana Stănciulescu (Farul)
 2. Daniela Trică (Bârlad)
 3. Silviana Sfiringu (Farul)

sol:

 1. Ioana Stănciulescu (Farul)
 2. Denisa Golgotă (Cetate Deva)
 3. Ana Maria Bărbosu (Focşani)
Tags