glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Al patrulea punct adus din deplasare de Cetate Deva

După 2 – 1 cu Dumbrăviţa în deplasare şi 0 – 4 cu Ghiroda acasă, LPS Cetate Deva a întâlnit în etapa a treia din Liga 3 pe Viitorul Dăeşti, echipă care avea maxim de puncte înaintea întâlnirii de sâmbătă. Partida disputată la Fedeleşoiu s-a încheiat la egalitate, 1 – 1, dar la final cei nemulţumiţi de rezultat au fost oaspeţii. Devenii puteau câştiga, ei dominând clar partea secundă şi ratând trei ocazii mari de gol.

De menţionat este că Nanu a dat credit în formaţia de start aceloraşi fotbalişti folosiţi în cele două jocuri anterioare. Este un semn că la Deva se doreşte alcătuirea unui prim 11 omogen, cu relaţii de joc stabile şi cu repere clare pe teren. Până acum această formulă a dat roade în deplasare, Cetate întorcându-se cu patru puncte din cele două meciuri susţinute. Rămâne foarte tânăra echipă deveană să obţină şi victorii pe teren propriu, întâia oportunitate în acest sens fiind vinerea aceasta, în compania celor de la Naţional Sebiş.

Două goluri din penalty

Gazdele au deschis scorul în minutul 10, când arbitrul a acordat penalty pentru vâlceni şi Robert Pârvu a înscris pentru 1 – 0.

Golul egalizator a venit tot în urma unui penalty, cu zece minute înainte de pauză. A fost o fază cu o pasă în adâncime a lui Chivu, Iana a ciupit balonul pe lângă portarul Marinoiu şi a scos lovitura de la 11 metri. A transformat Cârstea şi a adus egalarea, 1 – 1, scor cu care s-a intrat la pauză.

În repriza a doua s-a jucat pe contre, ambele formaţii căutând golul victoriei. Leo Săraru a scos de pe linia porţii o minge pe care scria gol (min. 53), Florin Costea a ratat din patru metri, trimiţând cu capul pe lângă poartă (min. 63), Iana a şutat periculos, dar Marinoiu a apărat (min. 73), iar Manea a avut o intervenţie excelentă în faţa lui Costea, scăpat singur în şase metri după o centrare a lui Octavian Vasile (min. 80). Finalul de meci a aparţinut devenilor, cu două uriaşe oportunităţi de gol ratate în ultimele minute. Tabela nu s-a mai modificat până la final şi Cetate a fost nevoită să se mulţumească doar cu un egal.

„Am pierdut două puncte la acest meci, din punctul meu de vedere, nu am câştigat unul. Am dominat meciul, mai ales în repriza a doua, când am avut trei ocazii mari de gol. Puteam să şi pierdem, la o fază când Costea a scăpat singur în gura porţii, dar Manea a apărat. Noi am ratat prin Dina, la o fază când mingea trimisă de el a fost scoasă de pe linia porţii, Cocan şi Bogdanovici. Îi felicit pe aceşti copii, au arătat atitudine şi au reparat ce s-a stricat cu Ghiroda în etapa trecută. Azi au stat bine în teren, au alergat, au dovedit că au calitate. Trebuie timp, trebuie să existe răbdare cu ei, sunt copii tineri, care au venit aici pentru că au avut încredere în mine şi în acest proiect de la Deva. Suntem în grafic, avem patru puncte, urmează un meci acasă în etapa următoare. Jucătorii au liber până luni, când avem programat antrenament. Unii au preferat să rămână acasă, cei care sunt din Vâlcea sau din Craiova, ceilalţi s-au întors la Deva. Cu Sebiş vreau să arătăm mai multă prospeţime vineri”, a declarat „la cald” Ştefan Nanu, antrenorul principal al LPS Cetate Deva.

 

Viitorul Dăeşti – Cetate Deva 1 – 1 (1 – 1)

Cetate: Manea – Kelemen, Radak, Dina, Doboş – Ţoiu, Bogdanovici, Cârstea (min. 65 Cocan, min. 90+4 Preda) – Iana (min. 84 Curescu), Lupu, Chivu (min. 73 Bârzan). Antrenor Ştefan Nanu

Au marcat: 1 – 0 Pârvu (min. 10 penalty), 1 – 1 Cârstea (min. 35 penalty)

Tags