glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Ghiozdane și rechizite pentru copii nevoiași

Sute de copii din județ care au o situație materială precară au primit, la început de an școlar, ghiozdane și rechizite din partea Episcopia Devei și Hunedoarei și unor asociații umanitare ale Bisericii Ortodoxe.

Episcopia a donat 300 de ghiozdane, iar Asociația Filantropia Ortodoxă Deva, în parteneriat cu Federația Filantropia Ortodoxă și cu eparhia hunedoreană, au venit în sprijinul elevilor nevoiași cu peste 500 de kit-uri școlare, împărțite în toată eparhia hunedoreană.

“Școala constituie fundamentul și premisa esențială în dezvoltarea unei societăți civilizate, în care valorile autentice ale culturii și identității naționale și principiile de conduită morală sunt infuzate celor care participă la procesul educațional în mod continuu, conform programei de învățământ. Parteneriatul dintre Școală și Biserică nu este decât o reiterare a ceea ce Biserica a constituit de-a lungul veacurilor, o oază de cultură și de formare a marilor școli care, alături e familie, au constituit temelia dezvoltării culturii românești”, susțin reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Printre inițiativele pe care eparhia hunedoreană le are în sprijinul copiilor din județ care provin din familii nevoiașe se numără și bursele de studiu „Părintele Arsenie Boca”, oferite de Episcopia Devei și Hunedoarei, și burse acordate de unele parohii din județ.  De asemenea, Episcopia ortodoxă mai are un program numit „Masa Bucuriei”, prin care peste 120 de copii primesc o masă caldă la prânz.

Tags