glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateSport

(Galerie foto)Avram Iancu a plecat, vineri, spre o nouă provocare, pe Lacul Balaton din Ungaria – 3 zile și 3 nopți de înot continuu

Avram Iancu a pornit, vineri, într-o nouă aventură, pe Lacul Balaton din Ungaria, acolo unde și-a propus să doboare un nou record mondial la înot de anduranță. Apreciatul polisportiv hunedorean a plecat, în această dimineață, din fața Primăriei Petroșani, în prezența admiratorilor, familiei, prietenilor, susținătorilor.

”Mi-am propus ca anul acesta să stabilesc un nou record mondial la înotul de anduranță. Recordul mondial actual este de 67 de ore și 16 minute iar eu încerc să înot 72 de ore, adică 3 zile și 3 nopți. (…) Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, mulțumesc Primăriei Municipiului Petroșani, mulțumesc domnului primar Tiberiu Iacob – Ridzi, doamnei viceprimar, Consiliului Local și tuturor locuitorilor Văii Jiului care rezonează cu acest eveniment”, a declarat Avram Iancu.

Felicitări colegului nostru Avram Iancu! Noi îl susținem, și eu personal și Consiliul Local, în tot ceea ce face. Toate aceste încercări nu sunt lipsite de riscuri și de fiecare dată când a plecat într-o astfel de aventură l-am rugat pe Avram Iancu să pună întotdeauna pe primul plan viața și siguranța lui și după aceea rezultatele, recordurile, etc. Sigur, toate aceste rezultate ne fac cinste tuturor, orașului, Primăriei, familiei sale și lui personal. Eu îl felicit din tot sufletul și felicit, de asemenea, echipa care este lângă el. Nu este ușor ceea ce face și îi urez mult succes! Să dea Dumnezeu să reușească ceea ce și-a propus și să se întoarcă acasă cu bine”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, care a fost alături de Avram Iancu la plecarea acestuia în cursa spre doborârea unui nou record.

Alături de Avram Iancu a fost echipa sa, dar și o parte a susținătorilor, care i-au urat mult succes în noua aventură de anduranță.

Avram Iancu va încerca să doboare actualul record care este de 67 h și 16 minute. 

Recordul personal de anduranță cât și cel mai lung înot românesc aparține tot lui Avram Iancu și este de 36 h și 29 de minute. Acum va trebui să înoate dublul acestei perioade de timp iar tot în acest timp sportivul hunedorean ar putea să-și doboare actualul record, dar si recordul european de 43 de ore.

Pe parcursul acestei încercări, înotătorul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

Glasul Hunedoarei va fi alături de bibliotecarul petroșănean la Balaton împreună cu reprezentanți ai partenerului principal Avis 3000 dar și un grup de copii deveni care practică înotul.

Partenerii care au făcut posibilă această serie de antrenamente sunt:
Back to top button