glasul-hd.ro Web analyticsActualitateSport

(Galerie foto-video)Incredibil! Avram Iancu cel mai rezistent înotător român încearcă imposibilul! A pornit în cursa de 3 zile și 3 nopți de înot continuu

Avram Iancu a pornit în această dimineață, în aplauzele a zeci de persoane, în cursa vieții lui.
3 zile și 3 nopți va încerca să înoate în Lacul Balaton pentru a stabili un nou record mondial.
Echipa Glasul Hunedoarei, alături de reprezentanți al partenerului principal, Avis 3000, împreună cu o gașcă veselă de tineri înotători deveni, trimiși de același sponsor, Avis 3000, presa maghiară, susținători petroșăneni dar și simplii trecători, au fost alături la startul acestei curse incredibile.
În urma ședinței tehnice pe care a avut-o cu piloții și cu specialiștii în navigație de pe Balaton, seara trecută, Avram a dat curs sugestiei, aproape imperative, de a schimba locul de start din motive strict legate de condițiile meteo și a tendinței acestora ( în special vântul). Așadar, plecarea s-a făcut din celălalt capăt al lacului.
A pornit la ora 10 și 6 minute (ora 11 a României) pe o vreme nu foarte prielnică dar care s-a îndreptat ulterior.
La ora redactării articolului, Mihai Badea, observator oficial de pe yachtul de suport, ne-a confirmat faptul că vremea este foarte bună și apa s-a liniștit iar Avram Iancu se simte perfect după primii cinci kilometrii străbătuți.

„Îmi este atât de greu să-mi găsesc cuvintele pentru această ultimă postare dinaintea celei mai grele curse din viața mea.

Tot ceea ce am putut să fac omenește am facut. La fel au facut și membrii echipei mele. Partenerii mei au fost la înălțime.

Sunt foarte multe lucruri planificabile, pe care le-am planificat exemplar. Sunt și o sumedenie de lucruri neplanificabile, variabile, care au pus răbdarea, adaptabilitatea și creativitatea tuturor la grea încercare.

Deasupra tuturor lucrurilor este Dumnezeu. Nici nu vreau să mă gândesc să plec în această cursă fără să nădăjduiesc în El.

Voi fi însoțit de un iaht de 11 m lungime și mai multe bărci mai mici și un caiac.

Echipajul acestui înot epic este unul româno-maghiar: 6 români și 6 maghiari.

Vor fi 3 observatori oficiali: un român și doi maghiari.

Românii sunt următorii:

1. Avram Iancu- înotător
2. Vanea Aniko Emese ( șefa ostilităților terestre)
3. Andrei Mihail ( Președintele Asociatia Sportiva Apa Inseamna Viata ) suporter
4. Călin Nica din Arad-caiacist suporter ( a mers toată Dunărea cu caiacul în 2012)
5. Dan Pîrjolea- caiacist suporter ( plutașul de pe Bistrița).
6. Mihai Badea – observator oficial

În drumul meu spre recordul mondial am câteva praguri psihologice importante, recorduri intermediare:

1. 36 h și 29 min – recordul național de anduranță care îmi și aparține. Orice înot sub acest timp îl autodeclar un eșec total.

2. 43 h și 27 min este recordul european care datează de 45 de ani, realizat de Sean O’Connell din Anglia. Adică în anul nașterii mele, 1976. 🙂

3. 46 h 55, top 10 mondial

4. 48 h , borna a 2 zile și 2 nopți

5. 54 h 10 min, top 5 mondial

6. 65 h 10 min , top 3 mondial

7. 67 h 17 min – Nou record mondial.

Dacă voi realiza NWR îl voi dedica marelui 10 al Nadiei COMANECI, realizat cu fix 45 de ani în urmă.

Dumnezeu să binecuvinteze România!

Mulțumesc tuturor admiratorilor și presei care a fost alături de mine.” a declarat aseară Avram Iancu.

Acesta este linkul de urmărire în timp real: https://track.rs/Avram_Iancu_Balaton_Lake

Ca o surprizăd de ultim moment, lui Avram i s-a alaturat și Daniela Schiopu care, în semn de respect față de efortul sportivului hunedorean de a înota 3 zile și 3 nopți, va alerga în jurul Balatonului, peste 200 de kilometri, în aceeași perioadă de timp!

Daniela Șchiopu a făcut sport de performanță la Steaua, la nivel de juniori

Daniela Schiopu are 47 de ani, dar se simte ca la 20 și ar fi trebuit sa participe anul acesta la Arctic Ultra 6633, dar pandemia de coronavirus a anulat concursul. Nu a renuntat la visul său și în viitor își dorește să ajungă în nordul îndepartat al Canadei. „Nu știu pentru câti kilometri, dar îmi doresc să fiu acolo” spune fosta atletă. Până atunci va simula competiția în Germania, acolo unde muncește și locuiește momentan. Va parcurge 608 kilometri între Hanovra și Munchen și cu scopul de a strânge bani pentru Asociația Magic.

Pentru Daniela este și un bun prilej de antrenament pentru proiectele ei viitoare:

1. 2000 de kilometri de alergare, 7 țări în Africa.

2. Arctic Ultra 6633 – 608 km, unde Avram Iancu a obținut locul 3, în anul 2019.

Glasul Hunedoarei vă va ține la curent cu ultimele noutăți din timpul curesei, iar de mâine vom încerca să transmitem live chiar de pe yachtul de suport.

Back to top button