glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Friptură de pui cu cartofi dulci și portocale

Friptura de pui cu cartofi dulci și portocale este un preparat deosebit pentru zilele speciale.

Ingrediente :

  • 1 pui întreg Avis 3000
  • suc de la o 1 portocală
  • 2 cartofi dulci
  • 1 portocală tăiată în 8 felii
  • 300 ml bere blondă
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 2 lingurițe de rozmarin proaspăt tocat
  • 1 ceapă mica
  • 50 g unt
  • 3 linguri de unt topit
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriță coajă de portocale, proaspăt rasă
  • sare
  • piper

 

 Mod de preparare

  1. Spală și curăță bine 1 pui întreg  Avis 3000
  2. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  3. Amestecă într-un bol 3 linguri de unt de topit, 3 linguri ulei de măsline și 1 lingură de miere. Jumătate din amestec toarnă-l într-un vas pentru cuptor de dimensiunea puiului.
  4. Curăță, toacă în bucăți mari și amestecă 2 cartofi dulci, 1 ceapă mică, 6 felii din cele 8 de portocală, 1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat, ½ linguriță coajă de portocale, proaspăt rasă, sare și piper.
  5. Pune legumele și mirodeniile amestecate în vasul pentru cuptor. Amestecă astfel încât să învelești totul cu sosul din vas.
  6. Unge puiul pe exterior și pe interior cu sosul rămas în bol și apoi cu 1 linguriță de rozmarin tocat, ½ linguriță coajă de portocale, sare și piper.
  7. Așează puiul în vasul de cuptor și aranjează legumele în jurul puiului.
  8. Pune în interiorul puiului 2 felii de portocală, 2 lingurițe de rozmarin proaspăt tocat, 50 g de unt.
  9. Toarnă în vas 300 ml bere blondă și sucul de la 1 portocală.
  10. Bagă totul la cuptor și unge puiul cu sosul din tavă la fiecare 20 de minute. După o oră și jumătate puiul este gata.

Poftă bună!

Sursa: www.laprovincia.ro

Back to top button