Rețeta zilei by Avis 3000
Friptură de pui cu cartofi dulci și portocale

Friptura de pui cu cartofi dulci și portocale este un preparat deosebit pentru zilele speciale.
Ingrediente :
- 1 pui întreg Avis 3000
- suc de la o 1 portocală
- 2 cartofi dulci
- 1 portocală tăiată în 8 felii
- 300 ml bere blondă
- 2 crenguțe de rozmarin
- 2 lingurițe de rozmarin proaspăt tocat
- 1 ceapă mica
- 50 g unt
- 3 linguri de unt topit
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură miere
- 1 linguriță coajă de portocale, proaspăt rasă
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spală și curăță bine 1 pui întreg Avis 3000
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Amestecă într-un bol 3 linguri de unt de topit, 3 linguri ulei de măsline și 1 lingură de miere. Jumătate din amestec toarnă-l într-un vas pentru cuptor de dimensiunea puiului.
- Curăță, toacă în bucăți mari și amestecă 2 cartofi dulci, 1 ceapă mică, 6 felii din cele 8 de portocală, 1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat, ½ linguriță coajă de portocale, proaspăt rasă, sare și piper.
- Pune legumele și mirodeniile amestecate în vasul pentru cuptor. Amestecă astfel încât să învelești totul cu sosul din vas.
- Unge puiul pe exterior și pe interior cu sosul rămas în bol și apoi cu 1 linguriță de rozmarin tocat, ½ linguriță coajă de portocale, sare și piper.
- Așează puiul în vasul de cuptor și aranjează legumele în jurul puiului.
- Pune în interiorul puiului 2 felii de portocală, 2 lingurițe de rozmarin proaspăt tocat, 50 g de unt.
- Toarnă în vas 300 ml bere blondă și sucul de la 1 portocală.
- Bagă totul la cuptor și unge puiul cu sosul din tavă la fiecare 20 de minute. După o oră și jumătate puiul este gata.
Poftă bună!
Sursa: www.laprovincia.ro