glasul-hd.ro Web analytics

Fotografia zilei

Fotografia zilei – Răsărit pe malul Mureșului

Foto: Grigore Roibu

Membru fondator și președinte Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni – asociaţie profesională în domeniul artei fotografice care are ca obiective: promovarea artiștilor, organizarea de expoziții și formarea tinerilor.

Fondator și administrator, începând din 2010, al blogului de arte vizuale „artavizuala21– Tradiţii şi experiment”. Din ianuarie 2014 este inițiator al „Atelierului de fotografie” (alături de Iulian Solda și Andrei Rosetti), eveniment lunar ce a condus la formarea unui grup de discuție și educație non-formală în domeniul artelor vizuale şi fotografiei. Iniţiator şi curator a celui mai important Salon de artă fotografică hunedoreană, ajuns la ce-a de-a 7-a ediţie, intitulat „ÎnSEMNE fotografice” (alături de Andrei Rosetti). Susţine diverse colovii despre arta contemporană şi fotografie. Este profesor în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva.

Distincţii: E.FIAP, E.AAFR
Din 2014 membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR);
Din 2007 membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR);
Din 2017 artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP);
În 2019 obţine distincţia „Excelenţă” din partea Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (E.FIAP);
Pasionat de fotografia de portret, documentară şi peisaj.

Activitate expoziţională:
Începând cu anul 1994, participă la expoziții și bienale de artă, cu lucrări de fotografie, ceramică, instalație și pictură. A avut 10 expoziții personale și a fost membru în juriul a mai multor concursuri de fotografie. Curator și inițiator al celui mai reprezentativ Salon anual de artă fotografică hunedoreană, intitulat „ÎnSEMNE fotografice” (alături de Andrei Rosetti). Participă regulat la saloanele patronate de FIAP și AAFR.

Vezi portofoliu

Back to top button