glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Fostul director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, condamnat în prima instanță într-un dosar de corupție

Magistrații Tribunalului Hunedoara au dat marți sentința în dosarul în care a fostul director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Oficiul Județean Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Hunedoara, Florinda Emilia Crăciun, a fost trimisă în judecată de DNA pentru infracțiuni de corupție.

Fostul director a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare pe patru ani, pentru infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Sentința nu este definitivă.

“(…) admite acţiunea civilă promovată de partea civilă Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură şi obligă pe inculpata (…) să plătească părţii civile suma de 647.152,09 lei daune materiale. Menţine sechestrul asigurator instituit în cursul urmăririi penale (…) asupra bunurilor aparţinând inculpatei Crăciun Florinda Emilia”, se arată în hotărârea publicată pe portalul instanței.

Ce acuzații a adus DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale  în decembrie 2017.

Potrivit comunicatului DNA de la acea vreme, “în perioada 2010-2013, inculpata (…) a folosit la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul Județean Hunedoara, mai multe documente false și inexacte în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpata Crăciun Florinda Emilia a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.152 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal”.

Tags
Back to top button
Close
Close