glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Fostul consilier local PNL Hunedoara Ovidiu Crișan, declarat incompatibil

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul fostului consilier local PNL Ovidiu Crișan, fost consilier local în municipiul Hunedoara în perioada 2012 – 2016. În noiembrie 2016, Crișan și-a dat demisia atât din PNL, cât și din Consiliul Local, după ce, doar cu câteva luni în urmă, obținuse un nou mandat pentru patru ani.

Potrivit Raportului de evaluare al ANI, Ovidiu Crișan, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Hunedoara, s-a aflat în incompatibilitate, în perioada 2012-2015, pentru că firma pe care o conduce ar fi primit contracte directe de la administrația locală din Hunedoara. „În perioada 2012 – 2015, T&O Prodcom S.R.L., entitate economică în cadrul căreia persoana evaluată este asociat și administrator, a desfășurat activități comerciale prin achiziții directe, a încheiat și derulat contracte comerciale cu mai multe instituții aflate în subordinea ori sub autoritatea Primăriei Municipiului Hunedoara, în valoare de 182.302,07 lei, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, spune Agenția Națională de Integritate. Potrivit comunicatului instituției mai sus menționate, „persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Hunedoara, „lovită” de ANI

Municipiul Hunedoara pare să fi intrat în „zodia” ANI. În urmă cu aproximativ o lună, la distanță de câteva zile, alți doi politicieni din localitate au fost declarați fie incompatibili, fie în conflict de interese administrativ. Este vorba despre consilierul local Robert Muzsic, despre care inspectorii de integritate susțin că s-a aflat timp de patru ani în conflict de interese administrativ, întrucât, a fost, din anul 2012 până în 2016, atât consilier local al municipiului Hunedoara, cât și șef Birou Serviciul Administrativ în cadrul societății comerciale SC Eco Sid SRL. Potrivit Agenției Naționale de Integritate, pe parcursul acestei perioade de timp, Muzsic a votat mai multe hotărâri în legislativul hunedorean, hotărâri care au vizat firma Eco Sid, aflată în subordinea Consiliului Local.

Tot printr-un comunicat de presă, Agenția Națională de Integritate anunța că a constatat faptul că parlamentarul liberal Carmen Hărău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 05 mai 2017 întrucât a fost în același timp și în legislativul României și a deținut și funcția de cenzor supleant la Ameritech SA. ANI a sesizat Parchetul General în cazul senatoarei pentru fals în declarații, „întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de interese depuse în calitate de deputat și de senator funcția de cenzor supleant la Ameritech SA”, susțin inspectorii ANI.

Ambii susțin că acuzațiile ce li se aduc sunt nefondate.

Back to top button
Close
Close