glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Final de an cu succese individuale pentru gimnastele din Deva

Chiar dacă în ţară nu mai sunt programate competiţii majore după încheierea Campionatelor Naţionale, gimnastele de la Deva – atât cele de la lotul naţional al României, cât şi cele de la CNS Cetate – au parte de un final de an cu concursuri internaţionale. Înainte de a recapitula ultimele rezultate ale fetelor noastre, să spunem că Denisa Golgotă, marea speranţă a gimnasticii româneşti, a concurat la Cottbus (Germania) în etapă de Cupă Mondială, Antonia Duţă şi Silvia Sfiringu la Charleroi (Belgia) în turneul TopGym, iar fetele de la CNS Cetate au participat la Klagenfurt (Austria) la întrecerile din cadrul Alpen Adria Cup.

Denisa Golgotă, legitimată la CSN Cetate Deva, a reuşit calificarea în finala de la bârnă la Cupa Mondială de la Cottbus. Ea a terminat pe locul 8, fiind notată cu 12.800. Golgotă a reuşit un concurs fără ratări la nici un aparat, clasându-se pe locul 9 atât la sărituri – media notelor 13.866 – cât şi la sol – nota 13.100 – şi locul 17 la paralele, unde a primit nota 11.533. Denisa Golgotă a fost însoţită la acest concurs de profesorul Nicolae Forminte, coordonatorul loturile naţionale de gimnastică ale României.

Victorii în concursurile din Belgia şi Austria

Antonia Duţă şi Silvia Sfiringu, alte două componentele ale lotului national de senioare al României, au obţinut victorii pe aparate în concursul TopGym de la Charleroi, din Belgia. Silvia Sfiringu a câştigat finala de la sărituri, cu media 14.066, şi s-a clasat pe locul 4 la bârnă, cu 12.100. Antonia Duţă a câştigat finala de la sol, cu 13.550, şi a terminat pe locul 5 la paralele, cu 11.850. La individual compus, în prima zi de concurs, Duţă s-a situat pe locul 11, iar Sfiringu pe locul 14. Cele două gimnaste au fost însoţite în Belgia de antrenorul Florin Cotuţiu.
În fine, dar nu în ultimul rând, trebuie să remarcăm evoluţiile foarte bune ale gimnastelor legitimate la CNS Cetate Deva la cea de a 23-a ediţie a competiţiei internaţionale Alpen Adria Cup din Austri. Organizată de clubul KTC Klagenfurt, ediţia din acest an a adunat la start 58 de gimnaste din zece ţări şi a fost dominată categoric de sportivele devence. Acestea, care au fost însoţite la acest concurs de antrenorii Lucian Sandu, Olivian Guga şi Sorin Tolteanu, au adjudecat toate titlurile la categoria a III-a de vârstă.
La individual compus pe primul loc a terminat Amalia Ghigoarţă, cu un total de 46,233 puncte, la sărituri a câştigat Adina Crişan, la paralele Ioana Danciu, iar la bârnă şi la sol din nou Amalia Ghigoarţă, performera delegaţiei noastre. Pe lângă cele cinci medalii de aur, fetele de la CNS Cetate au mai urcat alte opt ori pe podium. La individual compus Ioana Danciu a terminat pe locul 2 cu 45,033 puncte şi Timea Krisbai pe locul 3 cu 44,533 puncte (Adina Crişan locul 4, Andreea Lucaciu locul 6, Luana Şerbănescu locul 7), Timea Krizbai pe locul 3 la sărituri, Amalia Ghigoarţă locul 2 şi Adina Crişan locul 3 la paralele, Ioana Danciu locul 2 la bârnă, Timea Krisbai locul 2 şi Luana Şerbănescu locul 3 la sol.