glasul-hd.ro Web analyticsActualitateAnchetă

EXCLUSIV: Finul lui Laurențiu Nistor, „uns” la Drumuri și Poduri

Noul administrator special al SC Drumuri și Poduri, Cristian Matieș, a fost ales, ieri, de Adunarea Generală a Acționarilor a societății, mai exact, de consilierii județeni PSD, singurii prezenți la ședința de revocare a fostului administrator special, Marius Mutulescu. Matieș este finul lui Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, și are o condamnare penală, de un an cu suspendare, după ce a lovit o femeie cu mașina, dar a fugit de la locul accidentului și a refuzat prelevarea de probe pentru stabilirea alcoolemiei. Ce îl recomandă pentru această funcție? Greu de spus…

Ieri, administratorul special al SC Drumuri și Poduri Hunedoara, Marius Mutulescu, a fost revocat din funcție, cu votul tuturor consilierilor județeni PSD, singurii care au fost prezenți la ședința extraordinară a Adunării Generale a Acționarilor societății. Aleșii liberali nu au luat parte la ședință, deși toți sunt membri ai AGA. Mutulescu a fost revocat cu 15 voturi. După revocare, consilierul județean PSD Ioan Ștaier a propus ca, în locul lui Mutulescu, să fie numit administrator special George Cristian Matieș. O persoană despre care s-a dovedit, până la finalul ședinței, că nimeni nu știa mai nimic. Toți membri PSD, însă, au votat cum le-a cerut partidul, adică „pentru”. Întrebat cine este Matieș și cu ce s-a ocupat până în momentul în care a fost numit, Ioan Ștaier, cel care l-a propus oficial, în şedinţă, a declarat: „Inginer… foarte multe detalii nu pot să vă dau… e inginer mecanic, născut în 1977, ceea ce am văzut în CV”. Jurnaliștii au insistat, întrebându-l pe consilier unde lucrează Cristian Matieș, cu ce se ocupă, iar răspunsul a fost: „Nu știu..”. Imediat după ședința AGA, „Glasul Hunedoarei” l-a contactat pe președintele CJ Hunedoara, pentru mai multe lămuriri legate de persoana celui care este, de ieri, administratorul special al SC Drumuri și Poduri, societate aflată în faliment. „E un domn inginer, de vârstă medie, până în 40 de ani. Un profesionist în ceea ce înseamnă activitatea mecanică și comercială, are în CV mai multe date. Puteți găsi CV-ul la secretarul Consiliului Județean. O să îl cunoașteți”, a spus Mircea Bobora.

Legătură de rudenie recunoscută

Laurentiu Nistor 98731Noul administrator special al SC Drumuri și Poduri este nimeni altul decât finul fostului președinte al CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor (medalion), liderul PSD Hunedoara. Nistor nu neagă legătura dintre el și Matieș, dar susține că nu există niciun fel de legătură între numirea lui de către consilierii județeani PSD în funcție și faptul că este finul său. „Să facă treabă! Ce are sula cu prefectura? Mă întrebați pe mine, dar eu nici nu știam că a fost numit. Știu că e finul meu”, a declarat Laurențiu Nistor. Întrebat ce îl recomandă pe Matieș să fie administrator special al SC Drumuri și Poduri, președintele PSD Hunedoara răspunde: „Nu mă întrebați pe mine, că eu nu mă ocup de așa ceva. Consiliul Județean trebuie întrebat. Eu nu mai sunt la Consiliul Județean”. Contactat de „Glasul Hunedoarei”, Cristian Matieș susține că încă nu știe ce are de făcut la SC Drumuri și Poduri, societate aflată în faliment. „Păi prima dată să vedem despre ce este vorba, că nu poți din prima zi să știi despre ce este vorba acolo”, a spus Cristian Matieș, noul administrator special al SC Drumuri și Poduri, pentru „Glasul Hunedoarei”. Întrebat cum a aflat despre acest post, Matieș a răspuns: „M-am lăsat un CV la Consiliul Județean… Nu are nicio legătură faptul că sunt finul domnului Nistor. Eu chiar sunt membru ALDE, sunt consilier local al comunei Șoimuș”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” Cristian Matieș.

Condamnare cu suspendare

În data de 18 noiembrie 2013, Cristian Matieș era condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru părăsirea locului accidentului și pentru refuz de recoltare de probe biolegice, după ce, în luna mai 2013, a rănit o femeie. Aceasta s-a împăcat însă la notar cu victima, care era tot din comuna Șoimuș, și nu a mai fost condamnat și pentru vătămare corporală din culpă. Matieș nu a atacat sentința Judecătoriei Deva.Mircea Bobora 8868

Contactat de „Glasul Hunedoarei” după ce reporterii noștri au aflat detalii despre noul administrator special al SC Drumuri și Poduri, Mircea Bobora (medalion), președintele CJ Hunedoara s-a declarat surprins de informațiile noastre. „Acum aflu, de la dumneavoastră, că este finul lui Laurențiu Nistor, vă rog să mă credeți. (…) Nu știam nimic despre condamnare… mi-ați dat o veste… Nu știam nimic și nu îmi vine să cred…”, a spus Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara. Rămâne de văzut dacă alegerea lui Cristian Matieș în această funcție este una definitivă, ori dacă președintele CJ Hunedoara va solicita consilierilor județeni votul pentru a fi convocată din nou AGA de la SC Drumuri și Poduri pentru a-l revoca din funcție pe proaspătul ales administrator special.

Back to top button