glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Emil Rîşteiu explică că nu demisionează din PSD pentru că ar provoca alegeri anticipate la Simeria

Laurenţiu Nistor: „Ne bucurăm că putem coordona şi Pro-România”

Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, a fost prezentat ieri, oficial, în postura de coordonator al Organizaţiei Pro-România din judeţul Hunedoara. Preşedintele PSD Hunedoara profită de ocazie şi încearcă să „puncteze” marşând pe ideea că Rîşteiu, oficial, încă este membru al partidului condus de Dragnea.

Emil Rîşteiu este noul coordonator al Pro-România, organizaţia judeţeană Hunedoara (funcţie deţinută până acum de Marius Sanfirişca, apoi, în tandem, de Răzvan Mareş şi Dorin Gligor). „Am luat decizia de a susţine şi coordona Pro-România pentru alegerile europarlamentare cu conştiinţa că voi contribui la o nouă construcţie politică în judeţul Hunedoara adresată nehotărâţilor sau celor care, din diferite motive, nu se regăsesc în oferta electorală sau în oferta de partid a formaţiunilor consacrate. O să-mi dau demisia din toate funcţiile politice din PSD, în zilele următoare. Nu pot să-mi dau demisia din PSD întrucât sunt primar în funcţie şi asta ar duce la alegeri anticipate în oraşul Simeria”. Primarul oraşului Simeria şi-a exprimat convingerea că decizia lui nu va avea efecte negative în ce priveşte alocările bugetare care se fac dinspre Consiliul Judeţean ori Guvern spre Primărie, „mai ales că majoritatea proiectelor se derulează prin contracte de finanţare”.

Caz încă nediscutat în CEx-ul judeţean

În 2012, Emil Rîşteiu a câştigat mandatul de primar al oraşului Simeria de unul singur, după ce jocurile politice din cadrul Uniunii Social – Liberale (PSD şi PNL) au făcut ca postura de candidat să-i fie atribuită unui membru PNL. În 2016 a recâştigat mandatul de primar al oraşului, reprezentând PSD, dar, practic, tot cam de unul singur. Totuşi, dacă ar demisiona din partid, ar trebui să renunţe şi la mandatul de primar. Dacă ar fi însă exclus din PSD, ar rămâne primar. Excluderea din partid pare încă departe. Încă de la momentul în care Rîşteiu a anunţat că, pentru următoarele confruntări electorale, va susţine Pro-România, motivând că nu doreşte să lucreze pe-ascuns, cum fac alţi primari, Nistor a reacţionat spunând că primarul de la Simeria e membru PSD şi va spune asta tututor locuitorilor oraşului.

Acum, Laurenţiu Nistor plusează în joc şi face o declaraţie menită să-i irite pe rivalii din partidul lui Victor Ponta: „Încă nu s-a luat în discuţie problema domnului Emil Rîşteiu. Vom avea un Comitet Executiv al organizaţiei, probabil, săptămâna viitoare, şi atunci vom discuta. Atunci vom vedea dacă vom lua vreo măsură, sau vom lăsa ca un membru (doar oficial – n.red.) al PSD Hunedoara să fie coordonator la Pro-România. Ne bucurăm că putem coordona şi Pro-România”.