glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Viitoarea campioană judeţeană îşi află azi adversara din barajul de promovare

Astăzi, cu începere de la ora 11, la Casa Fotbalului de la Federaţia Română de Fotbal va avea loc tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3. A fost păstrat sistemul implementat în sezonul trecut: cele 42 de campioane judeţene vor fi împărţite, pe criterii geografice, în şapte regiuni cuprinzând fiecare câte şase judeţe.

Pentru fiecare regiune tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele trei jocuri de baraj din fiecare regiune. Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, urmând ca meciul retur să se desfăşoare pe terenul echipe adverse.

Posibili adversari din Arad, Caraş, Timiş, Gorj şi Mehedinţi

Şi componenţa regiunilor a rămas aceeaşi ca şi anul trecut, după cum se vede mai jos:

Regiunea 1 Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui

Regiunea 2 Nord-Vest: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj

Regiunea 3 Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu

Regiunea 4 Vest: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi

Regiunea 5 Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa

Regiunea 6 Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova

Regiunea 7 Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

În situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea la puncte şi golaveraj se menţine, golurile marcate în deplasare contează dublu. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, după o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute regulamentare, jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele. În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare

va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.

Trageri la sorţi şi pentru U-19 şi U-17

De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment se vor efectua tragerile la sorţi pentru faza naţională a campionatelor U-19 şi U-17 la nivel judeţean, precum şi tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei României Elite pentru categoriile de vârstă U-19 şi U-17.

Echipele calificate în sferturile Cupei României Elite U-19 sunt următoarele: Viitorul Constanţa, CFR 1907 Cluj, Dinamo Bucureşti, Petrosport Ploieşti, Sporting Juniorul Vaslui, UTA Arad, Hermannstadt şi Sport Team Bucureşti.

La nivelul U-17 au ajuns în sferturi următoarele formaţii: U Craiova 1948 Club Sportiv, CFR 1907 Cluj, Ardealul Cluj, LPS Banatul Timişoara, ACSM Ceahlăul Piatra-Neamţ, FCSB, Viitorul Constanţa, FC Voluntari.

Accesul reprezentanţilor mass-media şi ai cluburilor este permis pe tot parcursul evenimentului începând cu ora 10.30.