glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Dublă victorie pentru deveni în Campionatul Naţional U-19 la futsal

A început returul în Campionatul Naţional de Juniori U-19 la futsal, iar Sala Sporturilor din Deva a găzduit luni după amiază un cuplaj atractiv. Ambele echipe devene angajate în competiţie au obţinut victorii în partidele disputate, ceea ce le asigură practic accesul în faza următoare, cea eliminatorie, a campionatului.

În meciul de deschidere West Deva, proaspăt participantă la turneul final al Cupei României U-19 (unde a fost eliminată în sferturi de CSM Târgu Mureş, finalista din acest an) a câştigat fără emoţii în faţa „lanternei” seriei, Muncitorul Reşiţa cu 7 – 2, după 4 – 1 la pauză. Trei jucători, Denis Boldor, Ionuţ Mihalache şi Robert Bulzan, au înscris câte o dublă, iar Andrei Vesa şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor printr-o reuşită în ultimul minut de joc.
În cel de-al doilea meci Autobergamo Deva, deţinătoarea titlului de campioană a ţării la juniori U-19, a învins cu 5 – 2 pe Şoimii Şimand, liderul la zi al seriei a cincea, luându-şi astfel revanşa pentru înfrângerea suferită în tur la Arad.
În urma acestor rezultate pe primul loc în clasament a trecut West Deva, cu 12 puncte, urmată de Şoimii Şimand şi Informatica Timişoara (aceasta cu un joc mai puţin disputat) cu câte 9 puncte şi Autobergamo Deva cu 6 puncte. Pe ultimul loc se află Muncitorul Reşiţa, fără nici un punct.
În etapa viitoare, programată la sfârşitul acestei săptămâni, Autobergamo joacă în deplasare la Reşiţa cu Muncitorul, iar West Deva va sta. În celălalt meci al etapei a şaptea se vor înfrunta locurile 2 şi 3, Şoimii Şimand şi Informatica Timişoara. Derbyul local dintre cele două formaţii devene se va disputa în runda a opta, peste două săptămâni.

Rezultate etapa 6
West Deva – Muncitorul Reşiţa 7 – 2 (4 – 1)
Autobergamo Deva – Şoimii Şimand 5 – 2 (2 – 1)
Informatica Timişoara a stat

Clasament Seria 5 CNJ U-19

1. West Deva 12 p (34 – 22)
2. Şoimii Şimand 9 p (37 – 27)
3. Informatica Timişoara 9 p (24 – 18)
4. Autobergamo Deva 6 p (24 – 30)
5. Muncitorul Reşiţa 0 p (19 – 41)

etapa viitoare, 17 martie
Şoimii Şimand – Informatica Timişoara (în tur 7 – 4)
Muncitorul Reşiţa – Autobergamo Deva (în tur 5 – 7)
West Deva stă

Sistemul din Campionatul Naţional de Juniori U-19

În seria a cincea, din care fac parte Autobergamo şi West, se joacă o primă fază tur-retur. Sunt zece etape, în care fiecare echipă dispută opt meciuri (în fiecare etapă una dintre ele stă). Echipele clasate pe locurile 1 – 4 se califică în faza următoare. Faza a doua este un play-off tur retur, în care vor juca locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3. Primul meci se dispută pe terenul echipei mai slab clasată în prima fază (locul 3 şi locul 4). Echipele câştigătoare ale meciurilor din play-off se califică la turneul final.
La Turneul Final participă 12 formaţii calificate în urma fazelor regionale. Se vor forma patru grupe de câte trei formaţii, care vor juca fiecare cu fiecare. Echipele câştigătoare ale celor patru grupe se califică în semifinale. Câştigătoarele celor două semifinale vor juca finala campionatului, iar învinsele din semifinale vor disputa finala mică.