glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Doina Ona, premiul „Mentor pentru excelența în educație”

Activitatea didactică, performanțele și talentul Doinei Ona de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva au fost recompensate pe măsură, într-un cadru festiv. Profesoara de pian a fost singura din județul Hunedoara și din țară care a obținut premiul „Mentor pentru excelența în educație”, pe secțiunea pe care profesează.

MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat Premiile „Mentor pentru excelența în educație” pentru al optulea an consecutiv, în cadrul unei ceremonii organizate la Teatrul Odeon din Bucureşti. Astfel, au fost premiați 10 profesori și antrenori din țară, care au descoperit și au lansat tinere talente, le-au sprijinit primii pași, atât intelectual, cât și moral. Printre finaliști s-a numărat și un cadru didactic din județul Hunedoara. Este vorba despre Doina Ona, profesoară de pian la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva. „Pentru mine este o foarte mare onoare acest premiu, pentru că mi s-a recunoscut activitatea didactică la clasă și performanțele pe care le-am avut cu elevii. Sunt foarte fericită că în domeniul în care lucrez fac totul cu pasiune și nu știu dacă aș fi putut face altceva, nu aș fi putut trăi fără muzică și fără bucuria dezvăluirii acesteia în ochii copiilor. Am foarte mulți elevi care au făcut performanță – Diana Vasiu, Sebastian Bălan, Mircea Logojan, Lazăr Alexandru, Iosia Costa și Cristian Dumitriu. Unii sunt încă elevi, alții sunt profesori și pianiști. Pentru mine pasiunea aceasta este Modus Vivendi. Trăiesc pentru asta și mă bucur la fiecare oră de ea. Mulțumesc lui Dumnezeu că a avut grijă de mine și că m-a înzestrat cu această pasiune, pe care am reușit să le-o transmit mai departe elevilor mei. De asemenea, mulțumesc celor de la Fundația pentru comunitate care s-au ocupat de dosarele noastre. S-au premiat 10 profesori din țară, din domeniul artelor sau sportului, iar eu am fost singura profesoară de pian premiată anul acesta”, a  declarat Doina Ona.

Doina Ona s-a născut la Sighetu Marmației. A făcut liceul la Baia Mare și apoi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Din anul 1980 este profesoară de pian la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva.