glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

De ce în Deva nu se lucrează la marcaje noaptea

Trafic gâtuit, șoferi nervoși, accidente. Cauza: lucrările de revopsire a marcajelor rutiere în Deva făcute la ore de vârf. La unele lucrări s-a muncit și în weekend. Oamenii circulă, informația circulă. Devenii văd ce se întâmplă în alte orașe, unde se lucrează la marcaje seara, noaptea și la sfârșit de săptămână, și întreabă de ce nu se poate și în Deva. „Glasul Hunedoarei” a vrut să afle răspunsul de la responsabilii din Primăria Deva.

În primăvara anului trecut, în Arad, s-a lucrat noaptea la revopsirea marcajelor rutiere. Lucrările au pornit la începutul lunii mai. Potrivit presei locale arădene, administrația locală a optat pentru această variantă datorită condiţiilor meteo potrivite şi traficului redus din timpul nopţii. Administrația din Sibiu a ales și ea soluția lucrărilor pe timp de noapte în anumite zone din cauza traficului rutier intens în timpul zilei. Și în Cluj-Napoca se lucrează noaptea la marcaje când condițiile meteo sunt potrivite. Într-o documentație tehnică a Primăriei Cluj-Napoca se prevede că „lucrările de marcaj trebuie să se facă în condiții care să afecteze cât mai puțin fluența traficului. Marcajele se vor executa cu predilecție în timpul nopții și în weekenduri, când traficul este redus”.

Primăria Deva: Noaptea e mai scump

Reprezentanții Primăriei Deva susțin că lucrările la marcajele rutiere executate în această perioadă s-au făcut ținându-se cont de temperatura și umiditatea mediului și de temperatura suprafeței drumului. „În această perioadă a anului, temperaturile scăzute din timpul nopții nu ar permite efectuarea unor lucrări de calitate. De asemenea, lucrările desfășurate în timpul nopții ar implica și costuri mai mari”, se arată în răspunsul Primăriei Deva către „Glasul Hunedoarei”.
Responsabilii din administrație precizează că în zonele cu trafic rutier intens, lucrările la marcajele rutiere se fac în weekend și dau exemplu Bulevardul 1 Decembrie 1918, unde s-a lucrat sâmbătă, 6 aprilie. Primăria Deva anunță că, începând de săptămâna viitoare, lucrările la marcajele rutiere vor fi efectuate între orele 15.00 și 23.00 (în intervalul orar 15.00 – 18.00 se va lucra în zonele cu trafic rutier redus) și vor dura până în iunie anul acesta. În majoritatea cazurilor, sunt lucrări de refacere a marcajelor efectuate anul trecut și aflate încă în garanție.