glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agenda de weekend

Pe agenda culturală de timp liber din acest weekend aveți o ofertă variată de evenimente: povești pentru copii, piesă de teatru în premieră, târg al colecționarilor și un eveniment dedicat pasionaților de mașini de epocă: „Retro Parada Primăverii”. De asemenea, micuții vor putea să vadă povestea celor trei purceluși și se vor putea distra cu năzdrăvanul iepuraș Bubu, iar tinerii vor dansa în cadrul spectacolului „Dacă noi ne iubim”.

Vineri
La povești
Ora 17:00, Cafeneaua „Jos pălăria” Deva
„Magia poveștilor”
Micuții și părinții au ocazia să pătrundă pentru câteva zeci de minute în lumea magică a poveștilor. Evenimentul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, dar și părinților lor.

La teatru
Ora 18:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani
„Neînțelegerea”
Spectacolul, în premieră, de Albert Camus, ne prezintă tragedia unor personaje care au ajuns într-o incapacitate de relaționare, de a se face înțelese. Fiind produsul unei lumi distopice, ele ajung doar să vorbească, nu să și comunice.

La film
Ora 20:00 – Cinema „Patria” Deva
„Hellboy”
În încercarea sa de a li se împotrivi unor vrăjitoare dispuse să folosească farmece vechi pentru a-și atinge scopul final de a distruge omenirea, Hellboy ajunge în Marea Britanie, unde trebuie să le înfrângă pe consoarta lui Merlin și Regina Nimue.

Sâmbătă
La târg
Ora 07:00, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva
Târgul colecționarilor
Pasionații de obiecte vechi și valoroase sunt invitați la a 59–a ediție a Târgului colecționarilor. În cadrul evenimentului vor fi expuse medalii, timbre, bancnote, vederi, ilustrate, insigne, cărţi poştale, obiecte de artă etc.

La retro paradă
Ora 10:00, în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara
„Retro Parada Primăverii”
Pasionații de mașini de epocă au ocazia să vadă expuse aproximativ 30 de autoturisme care au făcut istorie. Evenimentul se organizează concomitent în peste 40 de oraşe din ţară. Intrarea este liberă.

La spectacol
Ora 19:00, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva
„Dacă noi ne iubim”, primul musical adolescentin din România
Realizat pe muzica trupei Holograf, spectacolul este o poveste de dragoste, imaginată de Julieta Georoiu și scrisă de doi adolescenți, Anastasia Jinga și Rareș Fota. Cu un scenariu original și jucat de 40 de artiști tineri, evenimentul creează un pod peste generații între fanii Holograf.

Duminică
La teatru
Ora 12:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani
„Cei trei purceluși”
Un spectacol pentru copii, de Serghei Mihalkov, în regia lui Boris Melinti. „Trăiau odată, într-o pădure îndepărtată, trei purceluşi. Trei fraţi (…)”. Dacă doriți să aflați continuarea poveștii, trebuie musai să vă prezentați la spectacol.

La spectacol
Ora 16:00, Shopping City Deva
„Hocus – Pocus”: spectacol de magie și ventrilocie
Năzdrăvanul iepuraș Bubu a pregătit o serie de numere de magie care îi vor fascina pe cei mici, iar magicianul Florin Suciu va trece prin multe provocări pentru a-l convinge pe Bubu să iasă din pălărie.

La concert
Ora 19:30, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva
„A bătut la ușa ta cineva”, concert pascal
Din program fac parte pricesne și piese corale religioase, care vor fi interpretate de: Cvartetul „Gioia” Cluj-Napoca, Grupul de Teologi „Acapela” Cluj-Napoca, Claudia Bataragă – Filarmonica de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca, Florin Mureșan etc.