glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Costel Avram a devenit şi administrator al Parcului Industrial Călan

Noul administrator public al judeţului a fost numit şi administrator interimar al societăţii prin care CJ Hunedoara, împreună cu Primăria Călan, administrează cel mai mare parc industrial din judeţ.
Anunţul a fost făcut ieri chiar de către Costel Avram, care spune că Parcul Industrial de la Călan poate fi funcţionalizat în următorii doi ani. Parcul are o suprafaţă de circa 40 de hectare şi a fost amenajat prin ecologizarea unei porţiuni a vechiului combinat siderurgic din oraşul amintit. Pentru asta s-au folosit, în principal, fonduri europene. Conform contractului de finanţare cu Uniunea Europeană, aici vor trebui înfiinţate, până cel târziu în 2021, cel puţin 300 de locuri de muncă. Acum nu sunt decât „două sau trei” după cum spune primarul oraşului Călan, Adrian Iovănesc. „Am avut un contract prin care o companie din Cluj a închiriat 8,5 hectare în parc, dar s-au retras, chiar dacă au pierdut garanţia. Avem două hale dintre cele trei deja închiriate, dar aici încă nu s-au început activităţile economice. Şi mai avem un singur birou închiriat”, descrie Adrian Iovănesc situaţia actuală.

Tarife mai mici

Deşi mediul economic românesc nu stă deloc pe roze, mai ales că privaţilor le este din ce în ce mai greu să concureze cu salariile oferite în instituţiile şi companiile de stat, Costel Avram (medalion) se declară optimist în ce priveşte şansele de vitalizare a Parcului Industrial Călan: „Va trebui să aplicăm imediat un set de măsuri, care să fie aprobate atât de Consiliul Judeţean Hunedoara, cât şi de Consiliul Local Călan. De exemplu, eu, dacă aş fi administratorul unei firme, nu aş fi interesat să plătesc chirie de 0,5 euro pe metrul pătrat în Parcul Industrial, când, cu doar 0,25 euro, pot să-mi cumpăr teren în Călan şi să rămână al meu. Vom avea un prim set de măsuri propuse până miercurea viitoare. Nu pot să spun că se vor întâmpla minuni peste noapte, dar vom vedea că acest parc va fi vitalizat într-un interval de timp relativ scurt”.