glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Confluenţa artelor – poezie, muzică, imagine

Zeci de tineri și pasionați ai poeziei au luat parte miercuri, la un spectacol de muzică și poezie desfășurat sub genericul „Versul și cântecul, oglinda sufletului românesc”, al cărui moment central a fost întâlnirea cu poeta Paulina Popa. Cu acest prilej, poeta și-a lansat volumele apărute sub denumirea „Trilogia oglinzii”: „Urcarea undelor”, „Orașul din cer” și „Iarna îngerului”, toate apărute la Casa de Editură EMIA din Deva.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și a avut loc la Salle dʼOr, din incinta Deva Mall. Paulina Popa este una dintre cele mai reputate voci ale liricii hunedorene, apreciată de peste patru decenii de cei mai importanți critici literari din România. Trilogia care s-a lansat cuprinde poezii cu o arie tematică vastă, de la poezie de dragoste și religioasă la versuri inspirate din realitatea socială actuală, poemele curgând parcă unul din altul grație unui artificiu inspirat la care a recurs poeta: ultimul vers al fiecărei poezii devine primul vers al poeziei următoare. Astfel, volumele par a fi un veritabil flux poetic cu un efect estetic special. „Despre poezia Paulinei Popa au avut cuvinte de laudă, de-a lungul celor cinci decenii de activitate scriitoricească, nume importante ale literaturii și criticii literare românești, de la Radu Ciobanu și Dumitru Hurubă, la Constantin Cubleșan și Romul Munteanu, de la Eugen Evu la Adrian Alui Gheorghe și mulți alții. Ne bucurăm de fiecare dată când pe rafturile bibliotecii noastre, dar și în bibliotecile cititorilor mai poate fi așezat un nou volum semnat Paulina Popa. Cu siguranță, și această trilogie va oferi satisfacții deosebite celor ce gustă poezia de bună calitate pentru că volumele cuprind poezii cu o tematică extrem de diversă”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.

Cei prezenți la acest eveniment special au avut ocazia să admire şi o expoziție de fotografii denumită „Petrecerea vegetală”, seara încheindu-se cu un recital muzical susținut de artista Ana Almășana Ciontea. La final a urmat o sesiune de autografe oferite doritorilor de către poeta Paulina Popa.