glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Motocicletele furate de la Arsenal Park au fost recuperate. Hoţii nu au fost încă identificaţi

Poliţiştii au găsit ieri cele trei motociclete furate la mijlocul lunii aprilie din incinta Arsenal Park, unde se desfăşura o întrecere de enduro. Autorii sunt încă necunoscuţi. Anchetatorii au două ipoteze: ori a fost vorba de aventurieri, ori de hoţi care n-au putut să vândă motocicletele.

SECUND moto 2Pe 15 aprilie, organizatorii competiţiei Enduro anunţau public dispariţia a trei motociclete în valoare totală de peste 20.000 de euro. Este vorba despre două motociclete KTM şi una Gas Gas, toate trei fiind modele noi, din 2017 şi 2018. Tot atunci, organizatorii ofereau şi o recompensă de 2.000 de euro SECUND moto 3pentru informaţii care ar fi dus la prinderea hoţilor. În aceeaşi zi, sportivii în cauză au fost despăgubiţi de Enduro – Arsenal Park cu sume cuprinse între 33.000 şi 40.000 de lei, organizatorul asumându-şi astfel responsabilitatea dispariţiei motocicletelor care, se pare, au fost sustrase din „parcul închis” (locul în care sunt lăsate în nopţile de pe parcursul întrecerii).

Teribilişti sau hoţi „calificaţi”?

Dată fiind gravitatea faptei (motocicletele au fost furate pe parcursul unei întreceri internaţionale), ancheta a fost preluată de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Hunedoara. Poate că acest detaliu a dus la „reapariţia” vehiculelor, cumulat cu faptul că astfel de motociclete sunt greu de valorificat „la negru”.

O altă variantă luată în calcul de anchetatori este aceea a unui act de teribilism, fiind posibil ca motocicletele să fie luate de nişte aventurieri, care s-au plimbat cu ele, după care le-au abandonat. Motocicletele au fost găsite aproape de Arsenal Park, la mică distanţă una de cealaltă. Una dintre ele avea câteva piese lipsă, după cum spun poliţiştii. Cercetările continuă.