glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Coji de semințe și gumă de mestecat pe jos, în locuri de joacă proaspăt refăcute

După trei săptămâni de lucrări, Primăria Orăștie a redeschis două locuri de joacă de care să se poată bucura copiii aflați în vacanță. În câteva zile, lipsa de bun simț și proasta creștere au dat mâna pentru a urâți un loc al copilăriei.

În 10 iulie, Primăria Orăștie a redeschis locurile de joacă din Parcul Tineretului și Micro II, strada Mureșului (vis-a-vis de blocul 4), după trei săptămâni în care s-au făcut lucrări de reparații. Municipalitatea a afișat și regulile de bun simț care ar trebui respectate pentru a le oferi copiilor și rudelor acestora câteva ore pe zi de joacă și relaxare. Regulamentul a fost afișat și la locurile de joacă și pe Facebook. Au fost amplasate camere de supraveghere video. Dar, degeaba.

Nesimțire și mizerii

A fost nevoie de doar câteva zile ca nesimțirea câtorva oameni să-și pună amprenta pe locurile de joacă și să-i deranjeze pe cei care au bun simț, bună creștere și respect față de semeni. În 15 iulie, spărgători de semințe aruncaseră cojile pe locul de joacă, deși sunt coșuri de gunoi la vedere și la îndemână, pământul de pe margini fusese purtat pe suprafața cauciucată, iar cineva aruncase guma de mestecat pe jos, tot în locul de joacă.

Primarul Orăștiei, Ovidiu Bălan, a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii cu mizeriile lăsate pe locurile de joacă, însoțite de un apel la “simțul civic al oamenilor”. Primarul le solicită cetățenilor care frecventează spațiile de joacă să respecte regulamentul afișat, să țină cont de faptul că toate aparatele de joacă sunt destinate copiilor, pe diferite grupe de vârstă, și să păstreze curățenia în spațiile de joacă. “Fiecare dintre noi știe foarte bine cât efort se investește pentru a realiza obiectivele propuse. Haideți să le păstrăm cât mai mult timp cu putință în starea inițială. Poliția o să înceapă să aplice amenzi, dar mai importantă este opinia publică. Majoritatea cetățenilor fac în mod corect distincția între bine și rău, astfel încât mai trebuie doar să luăm atitudine, dacă nu personal, atunci cel puțin sunând Serviciul de Poliție Locală, la numărul atașat regulamentului”, spune primarul Orăștiei.

Tags