glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Clădirea din parc mai prinde un Crăciun

Deşi era anunţată ca urmând să aibă loc anul acesta, demolarea clădirii ridicate ilegal în Parcul Corvinul din Hunedoara nu va mai avea loc până la 31 decembrie 2019. Primăria va trebui să reia procedura de licitaţie din cauza unei erori a angajaţilor săi.
În primăvara acestui an, primarul Dan Bobouţanu, declara că s-au epuizat toate căile legale prin care firma care a ridicat clădirea să mai poată opri demolarea clădirii (construită pe o suprafaţă mai mare decât era aprobat iniţial şi cu un nivel în plus, între 2006 şi 2008).
Supărat pe „partidul funcţionarilor”
Conform lui Bobouţanu, în vara acestui an Primăria Hunedoarei a început o procedură de licitaţie pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de demolarea clădirii, dar aceasta a trebuit anulată şi va trebui reluată: „La licitaţie s-a înscris o firmă de construcţii. Din câte am fost eu informat, acea firmă nu avea nici măcar ca obiect secundar de activitate demolarea de clădiri. Acum, cei care au dat drumul licitaţiei, s-au trezit că e neapărat să avem o firmă care are ca obiect principal de activitate demolările, pentru că aşa specifică şi legislaţia. A trebuit să anulăm procedura de licitaţie. Vom începe o nouă procedură zilele acestea. În ce priveşte acest subiect (al clădirii din Parcul Corvinul – n.red.) mă feresc să mai estimez vreun termen. Vom avea desemnată o firmă de demolări atunci când va dori Partidul Funcţionarilor Publici. După părerea mea, este cel mai puternic partid din România”. Dacă mâine Primăria ar reuşi să relanseze licitaţia pentru desemnarea firmei care să demoleze clădirea din Parcul Corvinul, până la momentul începerii efective a lucrărilor ar dura cel puţin patru luni.

Citeşte şi:
https://glasul-hd.ro/primaria-cauta-firma-pentru-demolarea-cladirii-din-parcul-corvinul/

Back to top button
Close
Close