Ciulama de pui cu ciuperci
Ne trebuie:
1 kg ciuperci pleurotus
500 g pipote pui AVIS
2 cepe mari
2 lg de ulei
500 ml lapte
4 lg amidon
5 căței mari de usturoi
sare, piper
Cum se face:
Spălam bine pipotele și le tăiem în 3-4 fiecare. Le fierbem cu cca 300 ml apa cu sare pentru cca 30-40 minute. În alt vas, călim ceapă tocată mărunt în ulei pentru cca 5 minute. Adăugăm ceapă și ciupercile taitate fâșii peste pipote (după cele 40 minute).
Lăsăm să fiarbă acoperti cca 15 minute.
Între timp, amestecăm amidonul cu 100 ml lapte rece, punem 400 ml lapte peste ciuperci, lăsăm să fiarbă 5 minute, apoi adăugăm laptele amestecat cu amidon, usturoiul pisat, pipers și lăsăm să fiarbă încă 5 minute.
Eu am adăugat și 1/2 linguriță turmeric (care a colorat-o ușor în galben). Cum v-am zis, folosesc turmericul foarte des în ultima vreme…
Bună și aromată. Poate fi servită cu mămăligă sau cu pâine prăjită. La fel de bună.