Chifteluţe din pui cu morcov şi cartof

O rețetă care poate fi servită cu succes şi copiilor mici, întrucât carnea de pui este slabă şi hrănitoare, iar în combinaţie cu morcovi, cartofi şi usturoi este și foarte delicioasă.
Chifteluţele din pui cu morcov şi cartofi preparate la cuptor reprezintă o alternativă sănătoasă și gustoasă pentru copii. Iată o rețetă pe placul lor, ușor de preparat: ai nevoie doar de 30-35 de minute.
Ingrediente:
- 350 g carne tocată pui Avis 3000
- 1 morcov mai mare
- 2 cartofi
- 2 ouă mari Avis 3000
- 3 căţei usturoi
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare
1.Pune carnea tocată într-un bol şi adăugă morcovul şi cartofii raşi.
2.Sparge ouăle deasupra, adăugă usturoiul pisat, sarea, piperul şi 1-2 linguri de pesmet.
3.Amestecă bine toate ingredientele și modelează chifteluţele, tăvăleşte-le apoi chifteluţele prin pesmet sau făină şi pune-le la cuptor, într-o tavă. Nu uita să folosești hârtia de copt. Lasă-le să se rumenească timp de 25-30 de minute, în funcție de puterea cuptorului.
Pont: Le poți decora pe placul copiilor, ca în imaginea de la începutul articolului!
Poftă bună!
Sursa: www.suntmamica.ro/
One Comment