glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Centrul cultural al Bradului se transformă în „pietonală”

La fel ca Deva și Hunedoara și municipiul Brad va avea o „pietonală”. Edilul șef al orașului, Florin Cazacu, susține că va transforma zona din fața Muzeului Aurului – Casa de Cultură – Cinematograful „Zarand” – Biblioteca Municipală „Gheorghe Pârvu” într-o zonă rezervată circulației pietonilor.

Odată cu finalizarea lucrărilor la cinematograful „Zarand” din Brad, centrul cultural al orașului va fi transformat într-o zonă pietonală. Acea zonă cuprinde cele mai importante obiective turistice din municipiu (Muzeului Aurului, Casa de Cultură, Cinematograful „Zarand” și Biblioteca Municipală „Gheorghe Pârvu) și conform primarului, este un loc potrivit pentru promenadă. În momentul de față, drumul care trece prin fața acestor obiective arată ca după bombardament, plin de gropi și denivelări, dar după reabilitarea cinematografului întreaga arteră de circulație va fi pavată cu piatră cubică. „Avem în plan transformarea centrului cultural al municipiului într-o zonă pietonală, unde brădenii și turiștii să se poată plimba liniștiți, fără a fi deranjați de mașini și unde vor putea admira cele mai importante obiective culturale și turistice ale orașului. Asta, cu siguranță se va realiza după ce vor fi finalizate lucrările la cinematograf, adică anul viitor. Întregul drum va fi pavat cu piatră cubică”, a declarat Florin Cazacu.

Cinematograful redeschis cel mai probabil în primăvară

Cinematograful brădean a intrat într-un amplu proces de modernizare în luna iunie a anului trecut. La mai bine de un an de la demararea reabilitării și modernizării sălii de cinema (desfacere învelitori, descoperire fundații, înlăturare tencuieli, ample lucrări de consolidare și rezistență a balconului, clădirii, scenei), lucrările de construcție au intrat pe ultima sută de metri. Concret, fațada a fost refăcută aproape în totalitate, iar în momentul de față clădirea nu mai reprezintă un pericol pentru trecători. „Partea de construcție va fi finalizată până la sfârșitul anului, iar ceea ce înseamnă instalații și dotări vor fi făcute la începutul anului viitor. Eu cred că cel mai probabil până în primăvară cinema-ul va fi complet renovat și îl vom putea redeschide publicului. Întregul proiect este de mare anvergură, dar la final brădenii vor avea o sală de cinematograf și spectacole modernă, cu confort sporit, care va fi dotată cu o tehnologie de redare a filmelor 3D și sonorizare corespunzătoare”, a adăugat Florin Cazacu.

Back to top button
Close
Close