glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Cavalerii Davelor în Cetatea Devei, HDR Tuning Show, filme și o lansare de carte în weekend

Pe agenda culturală de timp liber din acest weekend sunt trecute mai multe evenimente cultural-artistice și de divertisment. Cinefilii pot viziona trei filme la Cinematograful „Patria” și la Cinematograful „Flacăra”, iar pasionații de mașini sunt așteptați la „HDR Tuning Show”. Iubitorii de lectură au ocazia să ia parte la lansarea cărții „Basmul fotbalului născocit împreună cu Marius Mitran”. În plus, hunedorenii îi vor putea urmări pe Cavalerii Davelor pe Cetatea Devei.

Trei filme la „Patria” Deva

Cinefilii din județ au posibilitatea să vizioneze în acest final de săptămână trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Prințul fermecător” în regia lui Ross Venokur, „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar”, regizat de Fernando León de Aranoa și „Moștenire diabolică” în regia lui Ari Aster. Peliculele rulează astăzi, primul de la ora 15:00, al doilea de la 17:30, iar ultimul de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Sâmbătă și duminică, programul filmelor la cinematograful devean se modifică. Astfel, de la ora 13:00, va rula „Prințul fermecător”, de la 15:00 – „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar”, de la ora 17:30 – „Love, Simon” (regia: Greg Berlanti), iar de la 20:00 – „Moștenire diabolică”.

Redeschiderea Cinematografului „Flacăra” din Hunedoara

Vești senzaționale pentru cinefilii din municipiul Hunedoara. După 10 ani, în sfârșit, Cinematograful „Flacăra” se va redeschide publicului. Și nu oricum, ci cu noi dotări ultraperformante: aparatura tehnică, de ultimă generație, 3D Sony 4K și sistem de sonorizare Dolby 7.1, centrală proprie pe gaz, scaune noi, dar și un chioșc de unde oamenii își vor putea cumpăra pop-corn, nachos, sucuri, apă, chipsuri etc. Deschiderea sălii de cinema are loc sâmbătă. Primul film 3D pe care hunedorenii îl vor putea urmări la cinematograful complet modernizat de pe Cerna este „Prințul fermecător”, în regia lui Ross Venokur (ora 14:00). De la ora 17:00, va rula „Moștenire diabolică” (2D) în regia lui Ari Aster, iar de la ora 20:00 – „Jurassic World: Un regat în ruină” (3D), regizat de J.A. Bayona. Duminică, programul filmelor de la „Flacăra” este următorul: Ora 14:00 –„Prințul Fermecător”; Ora 17:00 – „Jurassic World: Un regat în ruină”; Ora 20:00 – „Deadpool 2” (regia: David Leitch). Prețul unui bilet la un film 3D va fi de 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet va costa 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.

„HDR Tuning Show” la Hunedoara

Pasionații de mașini sunt invitați sâmbătă și duminică, la evenimentul „HDR Tuning Show”, care va avea loc la Hunedoara, pe Bulevardul Dacia (sensul giratoriu Rusca). „HDR Tuning Show” este un eveniment dedicat pasionaților auto din România, care vor avea ocazia să expună autoturisme modificate într-un cadru organizat, atrăgând astfel participanți și vizitatori din întreaga țară. În cadrul evenimentului vor avea loc concursuri pentru diferite categorii auto, participanții primind premii pentru meritele lor. Deschiderea oficială a evenimentului are loc sâmbătă, de la ora 08:00. Concursurile pregătite de organizatori vor începe la ora 11:00. Jurizarea mașinilor va avea loc duminică, începând cu ora 09:00, iar de la ora 18:00, va avea loc premierea.

Cavalerii Davelor în Cetatea Devei

În acest final de săptămână, Cavalerii Davelor ajung în Cetatea Devei. În cadrul evenimentului organizat de Primăria Deva, Serviciul Public de Administrare Cetate, Asociația Română de Aikido și Arte Marțiale Asociate, Asociația Ansa Arcași și Asociația Club Sportiv WBC devenii și turiștii vor putea urmări o demostrație DACAN – artă marțială românească (arte marțiale strămoșești), dar și o serie de spectacole de muzică populară și folk. De asemenea, cei prezenți vor putea lua parte la o expoziție de arme, lansare de lampioane și la o defilare cu torțe în Cetate. Evenimentul se desfășoară vineri și sâmbătă, pe Cetate.

O nouă lansare de carte organizată de Biblioteca Județeană

Pasionații de lectură sunt invitați sâmbătă, de la ora 11:00, în incinta Deva Mall, la un nou eveniment cultural organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. Este vorba despre lansarea cărții „Basmul fotbalului născocit împreună cu Marius Mitran”, în două volume, scrisă de binecunoscutul jurist și publicist Marian NAZAT și apărută la Editura RAO. Cele două foarte ample volume ce se vor lansa la Deva sunt dedicate fotbalului, pasiunea de o viață a avocatului Marian Nazat, o pasiune pe care a avut-o încă din copilărie. Împreună cu prietenul său, publicistul Marius Mitran, pe care îl numește „fratele de basm fotbalistic”, Marian Nazat alcătuiește o minunată poveste a fotbalului mondial și românesc, cu nume celebre, cu meciuri de neuitat, cu echipe legendare, cu participări la mari manifestări fotbalistice etc. Întâlnirea cu Marian Nazat va fi un bun prilej pentru iubitorii fotbalului de a afla lucruri noi, interesante, despre cel mai îndrăgit sport de pe planetă.

Vezi și

Close