glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Caută medaliile balcanice, în două locații diferite

Doi dintre atleții hunedoreni legitimați la CNS „Cetate” Deva intră, în acest sfârșit de săptămână, în luptă pentru medalii balcanice. Florentina Marincu ia startul la Campionatele Balcanice ale juniorilor 1, la Pitești, în vreme ce Bogdan Sitoianu se află printre participanții aceleiași competiții, la juniori 2, în Serbia.

Lideră autoritară la categoria sa de vârstă, atât la săritura în lungime, cât și la triplusalt, sportiva pregătită de Nicolae Alexe se numără printre favoriții întrecerii ce se desfășoară pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Trivale.

Preambul pentru competițiile majore

În ciuda faptului că zilele trecute a susținut și probele examenului de Bacalaureat, Marincu este în mare formă, dovedind acest lucru la etapa a doua a Campionatului Național, desfășurată la finele săptămânii trecute tot în sudul țării, acolo unde a venit prima, la săritură în lungime, după un salt de 6,55 metri. „Am ţinut să concureze la această etapă a Campionatului Naţional atât pentru a-şi verifica nivelul de pregătire sportivă, cât şi pentru a o elibera pentru câteva ore din emoţiile Bacalaureatului. Sunt mulţumit de constanţa arătată prin această a doua săritură de 6,55 metri din acest an şi sper ca Florentina să promoveze examenul de Bacalaureat şi apoi să se elibereze de emoţii, pentru a se concentra exclusiv pe performanţa sportivă”, a spus, atunci, antrenorul ei. Balcaniada de la Pitești nu este decât un preambul pentru Europenele de juniori ce vor avea loc între 16 și 19 iulie în Suedia – întrecerea din nordul Europei fiind competiția de obiectiv a sportivei de 19 ani. Lucrurile nu stau foarte diferit nici pentru colegul ei mai mic de club, Bogdan Sitoianu (antrenor Mihai Luca), care va concura la la Sremska Mitrovica, în Serbia, la Balcaniada Juniorilor 2, în proba de triplusalt, acolo unde a reușit cea mai bună performanță, cu 14,70 metri. La fel ca și pentru Marincu, întrecerea din țara vecină reprezintă un bun prilej de a-și testa forma de moment, având în vedere că prezența la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Tbilisi, Georgia (26 iulie – 1 august) este vârful sezonului de vară.

Back to top button
Close
Close