glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Care drumuri județene intră primele în lucru

Drumul județean Costești – Sarmizegetusa Regia se numără printre investițiile prioritare de infrastructură în acest an ale Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, potrivit reprezentanților instituției. Lucrările vor viza refacerea drumului și consolidarea versantului de la kilometrul 36, o zonă care a fost afectată de viiturile provocate de ploile torențiale din Munții Orăștiei.
Printre prioritățile administrației județene se mai numără modernizarea DJ 709F Cabana Rusu – Parâng, reabilitarea drumurilor pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și modernizarea unor tronsoane de drum județean (31,5 kilometri).
Până la data de 21 mai, CJ Hunedoara a comandat în cele cinci zone ale județului (Brad, Orăștie, Deva-Păuliș, Hațeg-Hunedoara și Valea Jiului) lucrări de plombare în suprafață de peste 24.000 de metri pătrați și executare de covoare bituminoase în lungime totală de 20 de kilometri.

Câți bani s-au alocat pentru drumuri

Consilierii județeni au votat luna trecută alocarea a 21,8 milioane de lei pentru lucrările de întreținere și reparații pe drumurile județene. Pentru lucrări de întreținere curentă pe timp de vară s-a aprobat suma de 4,5 milioane de lei, iar pentru întreținerea pe timp de iarnă, 5,1 milioane de lei.
Din suma aprobată în ședința CJ Hunedoara din aprilie anul acesta se vor face și lucrări de curățire a șanțurilor și a rigolelor, realizarea semnalizării rutiere, desfundări și decolmatări de podețe.
Pentru lucrările de reparații în urma calamităților pe drumurile județene, CJ Hunedoara are la dispoziție 173.000 de lei, din care cea mai mare sumă, 103.000 de lei, a fost alocată pentru lucrări de consolidare și îndiguiri.

Back to top button
Close
Close