glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Caravana „Docuart”, deschiderea sezonului estival la Geoagiu, plimbări cu mocănița și Family Fest – în weekend

În acest final de săptămână, hunedorenii cu mic cu mare sunt așteptați la o serie de evenimente de toate genurile și pentru toate gusturile. Cinefilii pot viziona o serie de filme documentare în cadrul Caravanei „Docuart”, iar cei care doresc să aibă parte de o excursie de vis pot opta pentru o plimbare cu Mocănița. Iubitorii de distracţie, muzică şi voie bună sunt așteptați la Family Fest. De asemenea, hunedorenii care doresc să facă o primă baie anul acesta într-un ștrand sunt invitați la deschiderea sezonului estival din stațiunea Geoagiu Băi.

Caravana Docuart parchează la Deva

Caravana_Docuart_DevaCinefilii din județ sunt așteptați astăzi și mâine la Teatrul de Artă Deva, pentru a viziona, în mod gratuit, o serie de documentare. Filmele proiectate au fost premiate la Festivalul Documentarului Românesc în 2017 – București Docuart Fest (BDF). Conform inițiatorilor proiectului, scopul caravanei rămâne acela de a face documentarul de autor să circule, să ajungă în cât mai multe orașe din țară, să promoveze regizori și să adune o comunitate în jurul acestui gen cinematografic. Proiecțiile încep astăzi, de la ora 18:00, cu scurtmetrajul moldovenesc „Cine iubește și lasă” (R. Victor Gălușcă), cel mai bun documentar studențesc la BDF 2017, care prezintă o colecție de aproape 4.000 de negative din anii ’60 găsită într-o casă abandonată. De la 18:30 puteți urmări povestea unui bătrân din Maramureș, „Ionaș, visează că plouă” (R. Dragoș Hanciu) care își petrece constant nopțile păzindu-și de unul singur lanul de porumb de mistreți. Filmul a fost selecționat la Visions du Réel și premiat la Docuart Fest pentru cea mai bună imagine.

De la ora 19:15, urmărim câștigătorul marelui premiu BDF – „Varză, cartofi și alți domeni” (R. Șerban Georgescu), iar seara se încheie la 20:30 cu povestea cinecluburilor din Romania în anii comunismului, „Camera obscură” (R. Gheorghe Preda). „O viață ratată” (R. Eugeniu Bocancea) este primul film din a doua zi de caravană și începe la ora 17:30. Producția prezintă istoria de rezistență a unui național țărănist în fața represiunilor regimului comunist din România. De la 18:00, va fi proiectat „Momente de tăcere” (R. Ion donică), documentarul în care oamenii prezentați își expun stilul de viață, fericirea autentică combinată cu efortul aproape tragic de supraviețuire și așteptarea morții. De la ora 19:00, „Secondo Me”, în regia lui Pavel Cuzuioc, ne poartă prin viețile de zi cu zi a trei garderobieri care își desfășoară activitatea în trei opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa. Caravana Docuart se încheie cu documentarul „Faptele sunt cunoscute”, care îl are ca subiect pe Cristian, un licean de 15 ani din București, care este exclus din organizația Uniunii Tineretului Comunist, apoi exmatriculat pentru „fapte reprobabile”. După proiecție, publicul va putea povesti cu Gabriel Tempea, regizorul filmului.

Caravana „Docuart” sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează. Municipiul Deva este al 5-lea oraș de pe harta caravanei după Brașov, Sibiu, Târgu Jiu și Constanța. Următoarea oprire a caravanei va fi la Timișoara, în cadrul StudentFest. Caravana merge la drum cu documentarul românesc alături de BMW România. Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest.

Două filme la „Patria”

filmLa Cinematograful „Patria” din Deva rulează în acest weekend două filme: „Rață, rață și gâscan” în regia lui Christopher Jenkins și „Răzbunătorii: Războiul Infinitului”, regizat de Anthony și Joe Russo. Filmele rulează începând de astăzi și până duminică, primul de la ora 13:00, iar al doilea de la 15:00, respectiv 18:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

Family Fest, la Shopping City Deva

Family Fest Deva revine în forță și anul acesta cu mega surprize atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Începând de astăzi și până în data de 1 mai, atmosfera va fi încinsă la maximum, hunedorenii se vor putea răcori cu bere rece ca gheața, iar pentru cei mici organizatorii au pregătit cea mai bună îngheţată. Astăzi, va avea loc o petrecere cu taraf, susținută de interpreții de folclor Adrian Stanca și Ciprian Roman, iar sâmbătă va fi organizat un program de divertisment pentru copii cu trupa Hocus Pocus Trulala, Andra 31297934_437208403366904_9015202185047684026_nGogan, Freestay, DJ Set & MC Anuryh. Duminică, Eugen Mihăilă, Vlăduţa Lupău, Nicu Novac, JO vor întreține atmosfera, iar luni este programată o petrecere pentru veri şi verişoare cu îndrăgitul Vărul Săndel şi invitaţii Bogdan Cioranu, Ovidiu Homorodean, Tinu Vereşezan. În ultima zi a evenimentului, hunedorenii îi vor putea asculta pe Nane, Doddy și Shift.

Plimbări cu Mocănița

Începând de sâmbătă, Mocănița de la Brad își va relua traseul. Astfel, cei care doresc să aibă parte de o excursie de neuitat sunt invitați la o plimbare cu celebrul tren, pe traseul dintre Brad și Crișcior. Mocănița va circula în intervalul 28 aprilie – 1 mai, cu plecări Geoagiudin: Crişcior (orele 13:00 şi 15:00), fața Bisericii Mari Ortodoxe din Brad (13:25 și 15:25) și din faţa Gării CFR (la orele 14:00 şi 16:00). Capacitatea trenului cuprinde 130 de locuri, iar preţul unui bilet pentru plimbarea dus – întors este de 20 lei (adulţi) şi 10 lei (copii). Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon 0754055632.

Deschiderea sezonului estival la Geoagiu

Hunedorenii care doresc să facă o primă baie anul acesta într-un ștrand sunt invitați la deschiderea sezonului estival din stațiunea Geoagiu Băi. Deschiderea oficială are loc astăzi, de la ora 13:00, în zona Complexului Băile Daco-Romane. Din programul zilei fac parte o slujbă religioasă, discursuri ale oficialităţilor, momente muzicale, precum şi vizitarea ştrandului, cu posibilitatea gratuită de a face o primă baie în bazinele de aici. Evenimentul este organizat de Primăria oraşului Geoagiu, împreună cu Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a Judeţului Hunedoara.

 

Vezi și

Close