glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Campania lui Mărginean, plătită din banii devenilor

O parte din taxele și impozitele plătite de fiecare dintre deveni este alocată, anul acesta, campaniei electorale a primarului Petru Mărginean. Spectacole, expoziții în aer liber și alte asemenea acțiuni, evident electorale, sunt organizate sub egida Primăriei Deva și finanțate din bani publici.

Panouri de afișaj și bannere cu promisiunile electorale ale primarului Petru Mărginean au umplut Deva, chiar dacă legea nu le permite candidaților să se manifeste în acest fel.

Un mandat consumat la limita legii

Petru Mărginean face ceea ce a demonstrat că știe cel mai bine în cei patru ani cât a condus Primăria – sfidează legea și concetățenii. Toate afacerile Primăriei cu firmele de casă s-au făcut la limita legii. Atribuiri directe de lucrări la sumele maxime permise de lege, contracte semnate cu „sponsorii” televiziunii personale a primarului, tot la limita legii, atribuiri de sume către membrii familiei, tot prin metode care să dribleze legea, au caracterizat administrația Mărginean. Nici în ultima săptămână a mandatului, edilul nu se poate abține şi le oferă devenilor un spectacol plătit din bani publici, aprobați de „mașina de vot” numită Consiliu Local. De asemenea, pagina de Internet a Primăriei și piața din fața fântânii arteziene construită de Mircia Muntean sunt pline de „visele” primarului pe care ar trebui să le creadă devenii.

Minciunile se repetă din patru în patru ani

De ce ar crede devenii în planurile expuse de Mărginean, în condițiile în care nimic din ceea ce a promis acum patru ani nu a fost realizat. Și edilul a avut la dispoziție permanent o majoritate în Consiliul Local, format din „slugi credincioase” care nu s-au întrebat niciodată dacă ceea ce votează, la propunerea primarului, este sau nu este legal sau oportun pentru Deva. De ce ar crede devenii că o administrație care în patru ani nu a reușit să accesesze nici măcar un proiect cu finanțare europeană, ar reuși să facă asta în următorul mandat? În urmă cu patru ani, Mărginean promitea, printre altele: refacerea trotuarelor în cartierele mărginașe; parcări subterane și supraterane; câte un loc de parcare pentru fiecare apartament; crearea unei linii de troleibuz Deva-Hunedoara; restaurarea centrului istoric; reabilitarea Casei de Cultură; magazin tip Economat; aeroport la Săulești; sediul administrativ al Primăriei finalizat; iluminat public cu panouri fotovoltaice; construirea de locuințe sociale; reabilitarea zonelor periurbane; deschiderea unui teatru de vară; înființarea unei piețe de gros pentru producători; construirea unui heliport la spital; mansardarea unor blocuri; extinderea Aqualand cu bazin olimpic; amenajarea malului Mureșului ca zonă de agrement și construirea unei piste de biciclete care să o lege de oraș; reabilitarea stadionului și acoperirea tribunei; creșe de copii și cămin pentru bătrâni. Niciuna din toate aceste promisiuni făcute în urmă cu patru ani nu au fost realizate. Mai mult, nici măcar nu s-au mai pus în discuție, Mărginean uitând de ele imediat ce s-a văzut în fruntea orașului. Timp de patru ani, nu a reușit nici măcar să implementeze proiectele pentru care au fost obținute linii de finanțare în perioada fostei administrații. În aceste condiții, cine să-l mai creadă pe Mărginean?!

Tags
Back to top button
Close
Close