glasul-hd.ro Web analytics


Eveniment

Tragedie fără margini, la ștrandul din Geoagiu. O fetiță de șapte ani a murit la scurt timp după ce s-a lovit în bazin

Dramă la ștrandul din Geoagiu! O fetiță de doar șapte ani a murit după o joacă inconștientă în bazinul de înot. Potrivit martorilor prezenți, copila ar fi fost lovită de un alt copil care a sărit de pe trambulină, în apă, a ieșit conștientă din bazin, a început să vomite și să aibă convulsii, iar apoi a intrat într-o stare de inconștiență. A fost preluată de ambulanță, dar a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

Mălina era din Turda, județul Cluj, și se afla la ștrandul din Geoagiu împreună cu familia, în week-end. Duminică, înainte de a se îndrepta spre casă, părinții fetiței au decis să mai profite de vremea bună. Nenorocirea s-a abătut însă asupra lor. Copila a sărit de pe trambulină, iar imediat în urma ei a sărit și un alt copil. Practic, i-a sărit în cap. Micuța a apucat să iasă conștientă din bazin, a început să verse, iar apoi a intrat în stare de inconștiență.

„Când a ajuns echipajul de ambulanță de la Orăștie, fetița era inconștientă, avea puls și respira. Au efectuat manevrele și procedurile, conform protocolului, au pus guler cervical, au imobilizat-o în saltea vacum, i-au pus oxigen, au dus-o în mașină și au mers cu ea la Spitalul din Orăștie. Pe perioada transportului, starea s-a agravat, cu vărsături în jet, semn de afectare cerebrală, iar la transferul din ambulanță în UPU Orăștie, fetița a intrat în stop cardio-respirator. S-au făcut manevrele de resuscitare, dar, din păcate, fără succes. După toate probabilitățile a fost o leziune de coloană cervicală, cu leziune de măduvă”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt Serviciul Județean de Ambulanță

Polițiștii urmăresc imaginile de pe camerele de supraveghere

Complexul de agrement este dotat cu panouri de avertizare, tocmai pentru ca astfel de accidente să nu aibă lor. Însă unii le ignoră total.

„La 11.25 am fost sesizaţi noi. Am mers la locul respectiv cu o trusă medicală. O doamnă mi-a spus să nu mă ating de fetiţă, pentru că ea e medic pediatru. Cred că era mătuşă de-a victimei. Fetiţa a vomitat de câteva ori şi a avut câteva spasme. Mie aşa mi s-a părut. La 11.33 s-a sunat după Ambulanţă, a venit maşina, fata a fost intubată, pusă pe targă, iar la o oră după aceea am aflat şi noi că a încetat din viaţă. Nu cunosc detaliile incidentului. Aşteptăm concluziile cercetărilor. Noi avem panouri de avertizare, cu toate instrucţiunile necesare, şi la intrarea în complex şi lângă fiecare bazin. Din nefericire, nu toată lumea le respectă”, a declarat Florin Ilie, administratorul Complexului de agrement.

Polițiștii verifică acum camerele de supraveghere, pentru a afla cine este vinovat de acestă nenorocire. Au însă indicii că este vorba tot despre un copil, cu vârsta de până în șapte ani.

„Din primele cercetări se pare că fetița de șapte ani a sărit de pe trambulină în bazin, iar imediat după a sărit și un alt băiat, care nu a fost încă identificat, dar se pare că avea între patru și șapte ani. Colegii mei urmăresc acum imaginile de pe camerele de supraveghere, să identifice familia și copilul respectiv. Este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat Laura Bradu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Cel mai probabil, dosarul va fi însă clasat, pentru că minorul nu are peste 14 ani și nu poate răspunde penal.

 

Tags
Back to top button
Close
Close