glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Liberalii deveni fac cenzură la tarabă. Tentativa care a vizat „Glasul Hunedoarei” a eşuat

„Glasul Hunedoarei” şi „Ziarul Hunedoreanului” au publicat vineri o anchetă despre cum a apărut, în Lunca Cernii, o frumoasă casă de lemn (nou-nouţă) cu toate anexele necesare. Casa aparţine, oficial, soacrei lui Petru Mărginean, primarul Devei, este total atipică Ţinutului Pădurenilor, nimeni nu-şi mai aminteşte cine a construit-o (deşi e vorba de o lucrare din 2014 – 2015), iar primarul comunei amintite admite, într-un final, că maşinile care aduceau materialele de construcţii aveau numere de Satu Mare, judeţ din care provine şi firma care s-a ocupat de reabilitarea Cetăţii Devei. Cam acestea erau ideile de bază ale articolelor.

De ce atribuim „operaţiunea” liberalilor deveni? Pentru că anchetele despre casa soacrei lui Mărginean erau singurele articole cu posibil impact electoral din ambele ediţii de vineri ale celor două ziare. Şi pentru că aşa procedau politicienii şi partidele în campaniile electorale, mai ales în preajma alegerilor locale.

Vineri dimineaţă, colegii de la „Ziarul Hunedoreanului” s-au trezit cu tot tirajul din Deva vândut în timp – record. „Pe la 07.30 – 08.00 m-a sunat colega mea de la Distribuţie să îmi spună că vânzătorii de la chioşcuri au anunţat-o că nu mai au niciun ziar de-al nostru. Din ce mi s-a spus, individul care cumpăra toate exemplarele «Ziarul Hunedoreanului» întreba şi de «Glasul Hunedoarei», probabil nu ştia că folosiţi altă metodă de distribuţie. Este o manevră de tip bolşevic şi n-o să ne lăsăm, ba chiar o să scoatem suficiente ziare şi în suficiente zile, ca să citească fiecare devean despre cine este şi ce face actualul primar pentru a obţine un nou mandat la Primăria Deva”, ne-a declarat Volodia Macovei, redactorul-şef al ziarului amintit.

„Glasul Hunedoarei” se distribuie gratuit în mai multe puncte ale Devei. La fel şi în judeţ. În majoritatea lor, cititorii noştri fideli au avut ziarul la dispoziţie vineri dimineaţă. Asta nu înseamnă că „echipa” care a acţionat în cazul cotidianului „Ziarul Hunedoreanului” nu a încercat acelaşi lucru şi cu „Glasul Hunedoarei”. Colega noastră de la punctul de distribuţie din magazinul PRO-HD, situat în zona Astoria, ne-a mărturisit că un tânăr s-a prezentat vineri dimineaţă, în jurul orei 08.00, cerând să cumpere toate ziarele (nu ştia că „Glasul Hunedoarei” nu e de vânzare, nici măcar din acest punct de vedere). Vânzătoarei de la magazin i-a fost uşor să-l refuze, pentru că, din cauza unei situaţii neprevăzute, ziarele nu ajunseseră încă aici, la acea oră. Mai dificil i-a fost vânzătoarei de la unul dintre cele două magazine din piaţa centrală a oraşului. Aceasta ne-a povestit că un bărbat tânăr (probabil acelaşi) i-a cerut să-i dea „cât mai multe ziare” pentru că doreşte să le distribuie el. A fost trimis la plimbare.

Tags
Back to top button
Close
Close