glasul-hd.ro Web analytics


Comunitate

Avram Iancu, primit cu mare fast în țară, după primii 2.000 kilometri înot (GALERIE FOTO)

Peste 1.000 de oameni l-au întâmpinat pe Avram Iancu, pe malul Dunării, la intrarea în România. Bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să traverseze înot fluviul, de la izvoare la deltă, a parcurs două treimi din traseu, în aproape două luni de la data când a pornit în aventura vieţii.

Nu mai puțin de 57 de zile au trecut de când Avram Iancu, bibliotecarul din Valea Jiului, care şi-a propus să traverseze înot Dunărea, de la un capăt la celălalt, a pornit de la izvoarele ei spre Delta Dunării. După aproximativ 2.000 de kilometri parcurşi, fără costum de protecţie, trecând prin Viena, Bratislava, Budapesta şi Belgrad, temerarul a revenit pe plaiuri româneşti. Avram Iancu a fost întâmpinat ca un adevărat campion la intrarea în ţară. Peste o mie de oameni l-au aşteptat la Moldova Nouă cu pâine, sare şi urări de bine. „În sfârşit, acasă! După ce am străbătut înot şase țări şi patru capitale, după ce am îndurat hipotermie, caniculă, furtuni şi valuri, am atins pământul patriei noastre, la Moldova Nouă. Primirea a depăşit orice imaginație: 1.000 de compatrioți! Vă mulțumesc, români! Mulțumesc echipei de suport pentru munca din spatele efortului meu. Mulțumesc domnului primar din Moldova Nouă, Adrian Torma, pentru implicare, cât şi domnului prefect al Caraș -Severin-ului. Mulţumesc tuturor susținătorilor! Trăiască România!”, a  postat Avram Iancu pe pagina personală de facebook.

Aventura continuă

Călătoria lui a început în 20 iunie, când s-a aventurat în apa Dunării fără costum de neopren. A pornit din Munţii Pădurea Neagră din Germania, din punctul de unde izvorăşte fluviul. Şi, după aproape două luni de înot, sportivul a parcurs aproximativ 2.000 de kilometri din 2.860 cât are Dunărea. În următoarele zile, Avram Iancu îşi continuă călătoria. Mai are de parcurs aproximativ 800 de kilometri, până la Marea Neagră. Aşadar, temerarul va putea fi văzut traversând toate oraşele româneşti de pe malul Dunării. La finalul acestei aventuri, el va deveni primul om din lume care străbate fluviul de la izvoare până la vărsare, fără să poarte un costum de protecţie.

Tags
Back to top button
Close
Close