glasul-hd.ro Web analytics


ComunitateÎnvățământ

Noi emoții pentru absolvenții de liceu. Începe a doua sesiune a Bacalaureatului

Din nou în febra examenelor! Absolvenţii de liceu, care nu au reuşit să obţină o notă de trecere în prima sesiune a Bacalaureatului, mai au o şansă să promoveze examenele. Acest lucru este posibil în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de maturitate, care debutează luni, cu proba scrisă la română.

Absolvenţii claselor a XII-a și a XIII-a care nu au reuşit să obţină o notă de trecere la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an mai au o şansă. Luni, 21 august, debutează cea de-a doua sesiune a examenului naţional, şi ultima din acest an. Ca noutate, candidații vor susține prima oară probele scrise și apoi cele orale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, pentru Bacalaureatul de toamnă s-au înscris 800 de candidaţi. Examenul naţional va fi susţinut în trei centre de examen, care vor fi organizate la nivelul județului. Unul va funcționa la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, unul la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara și ultimul centru de examen va fi la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroșani. La fel ca şi sesiunea trecută, Bac-ul va fi supravegheat video, fiecare sală având camere de supraveghere video și audio. Toleranţa va fi zero faţă de orice tentativă de fraudare.

Atenție, la fițuici și telefoane!

Inspectorii şcolari şi profesorii atrag atenţia elevilor că este interzis accesul în sala de examen cu telefoane mobile sau alte instrumente. De asemenea, este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. În caz contrar, candidatul va fi eliminat din examen de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu. Promovabilitatea la sesiunea din vară a examenului, înainte de contestaţii, a fost de 69,79 la sută.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă:

21 august 2017: Limba şi literatura română – proba Ea) – proba scrisă

22 august 2017: Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

23 august 2017: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

24 august 2017: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă

25, 28 august 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

28 august 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

29-30 august 2017: Evaluarea competenţelor digitale – proba D

30-31 august 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

1 septembrie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

2 – 5 septembrie 2017: Rezolvarea contestaţiilor

6 septembrie 2017: Afişarea rezultatelor finale

Tags
Back to top button
Close
Close