glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo luptă în continuare pe două fronturi

Autobergamo Deva a pierdut la Miercurea Ciuc bătălia pentru primul loc cu Imperial Wet din penultima etapă a Ligii întâi la futsal, sezonul regulat. „Războiul” din campionat va continua însă în play-off, cu cele mai bune şase echipe din ţară împărţite în două serii semifinale, având ca punct terminus finala ediţiei 2018 – 2019.

Vom reveni puţin mai încolo asupra subiectului, până atunci să spunem însă că la finalul acestei săptămâni Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” din Călăraşi găzduieşte meciurile din Final Four în competiţia numărul doi din futsalul autohton, Cupa României. Finalistă în ultimele patru ediţii, dintre care a câştigat două, Autobergamo vizează recucerirea trofeului, pierdut dramatic în două rânduri în faţa aceluiaşi adversar, Informatica Timişoara.

Devenii joacă sâmbătă cu gazdele Final Four

Federaţia a atribuit găzduirea turneului final al Cupei României din acest an Călăraşiului, ţinând cont că Deva şi Târgu Mureş, alte oraşe care au reprezentante în acest Final Four, au organizat recent această fază a competiţiei.
Sorţii au decis ca în semifinale Autobergamo să întâlnească clubul organizator Dunărea Călăraşi în meciul vedetă al primei zile, sâmbătă de la ora 19. În prima semifinală se vor confrunta, de la ora 16.30, United Galaţi şi CSM Târgu Mureş, liderul ligii secunde şi singura formaţie din acest eşalon care atinge penultimul act al întrecerii. Duminică, 17 martie, este programată finala ediţiei din acest an a Cupei României.
Pentru a ajunge aici, Autobergamo a trecut cu 12 – 4 în optimi de Clujana Cluj Napoca şi cu 6 – 5 după executarea loviturilor de departajare (2 – 2 la finalul timpului regulamentar, 3 – 3 după prelungiri) de Imperial Wet Miercurea Ciuc în sferturi. Adversara sa de sâmbătă, Dunărea Călăraşi, a eliminat pe Fortius Buzău cu 12 – 1 în optimi şi pe FK Odorheiu Secuiesc cu 7 – 4 în sferturi. De partea cealaltă a tabloului, United Galaţi a dispus cu 4 – 2 de KSE Târgu Secuiesc şi cu 4 – 0 de Gloria Buzău, iar CS Municipal Târgu Mureş a avut un traseu ceva mai lung, 9 – 2 cu Pro Tineret Sighişoara, 6 – 1 cu Futsal Poli Iaşi şi 9 – 3 cu Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ.

În campionat stăm la mâna altora în ultima etapă

Revenind la întrecerea internă cu numărul unu, Liga întâi, eşecul din faţa ciucanilor a însemnat, aşa cum anticipasem în avancronica partidei, coborârea pe locul 3 în clasament a elevilor lui Nelu Stancea. Aceasta deoarece United Galaţi a trecut la Buzău de Gloria, ce e drept la limită, dar şi acest 2 – 1 tot trei puncte înseamnă în campionat.
Ca urmare a acestor rezultate, situaţia înaintea ultimei runde se prezintă în felul următor: conduce Imperial cu 40 de puncte, urmată de United cu acelaşi punctaj (ciucanii stau mai bine la criteriul meciurilor directe, 4 – 1 şi 2 – 4) şi de Autobergamo cu 39 de puncte. Peste o săptămână devenii vor juca acasă cu Futsal Poli Iaşi, meci care în mod normal le va aduce trei puncte şi astfel vor acumula 42 la finalul sezonului regulat. Pentru a rămâne în faţa lui Autobergamo, atât Imperial cât şi United trebuie să câştige în ultima etapă. United Galaţi joacă la Galaţi cu Dunărea Călăraşi, formaţie care nu mai are nici o miză în acest meci pentru că şi-a asigurat deja locul 4, iar Imperial evoluează în deplasare la Odorheiu Secuiesc, unde gazdele mai au doar şanse teoretice ca, în caz de victorie, să prindă locul 5 (care înseamnă tot zero puncte la startul în play-off, ca şi locul 6 ocupat în prezent).

Rezultate etapa 17

Imperial Wet – Autobergamo Deva 4 – 2
Gloria Buzău – United Galaţi 1 – 2
Clujana Cluj – Informatica Timişoara 5 – 5
Dunărea Călăraşi – FK Odorheiu 3 – 2
Poli Iaşi – Bukovina Vicov 7 – 3

Clasament Liga 1

1. Imperial Wet 40 p (113 – 45)
2. United Galaţi 40 p (91 – 35)
3. Autobergamo Deva 39 p (121 – 39)
4. Dunărea Călăraşi 33 p (85 – 44)
5. Informatica Timişoara 28 p (79 – 44)
6. FK Odorheiu 27 p (103 – 70)
7. Futsal Poli Iaşi 16 p (50 – 71)
8. Gloria Buzău 13 p (43 – 94)
9. Clujana Cluj 4 p (40 – 153)
10. Bukovina Vicov 3 p (50 – 180)

etapa 18, 23 martie

Informatica Timişoara – Gloria Buzău
United Galaţi – Dunărea Călăraşi
FK Odorheiu – Imperial Wet
Autobergamo Deva – Poli Iaşi
Bukovina Vicov – Clujana Cluj

Back to top button
Close
Close