glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Karateka hunedoreni calificaţi în finala naţională Fudokan

Campionatul Naţional de Karate Tradiţional Fudokan pentru copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori şi-a derulat, timp de trei zile, etapa regională pe Zona Ardealului la Sala Sporturilor din Deva. Organizatorul competiţiei de la sfârşitul săptămânii trecute a fost Clubul Sportiv Ronin din Deva, o menţiune specială trebuind acordată lui Mircea Popa, campionul mondial şi european care de data aceasta a fost doar arbitru şi coordonator al echipei de organizatori.

Miza acestor întreceri, la care au fost prezenţi peste 200 de karateka legitimaţi la 16 cluburi din vestul ţării, a fost calificarea la faza finală a Campionatul Naţional de Karate Tradiţional Fudokan care va avea loc la Iaşi. Primii opt clasaţi în probele individuale şi primele patru echipe de la cadeţi, juniori, tineret şi seniori, ca şi primii opt clasaţi în probele individuale şi primele opt echipe de la copii vor merge la finalele ediţiei cu numărul 38 destinate categoriilor lor de vârstă.
Iată şi rezultatele care au permis sportivilor din judeţul nostru să participe la întrecerile de la Iaşi. De la Clubul Sportiv Budo Kurai Samurai Hunedoara, antrenor Janos Simo, s-au calificat la faza finală Andrei Ţâr şi Daria Pascu – locul 1 la juniori embu mixt, Victor Iancu – locul 1 la kumite cadeţi, Darius Fedorciuc – locul 1 la Jiyu Ippon kumite individual, Alexia Muntean – locul 1 la kata copii I, Daria Pascu – locul 2 la kata individual junioare, locul 3 la kumite şi la fuguko, Sabrina şi Darius Fedorciuc – locul 2 la embu mixt copii, echipa Ştefan Popa, Alexandru Anghel şi Darius Fedorciuc – locul 3 la Jiyu Ippon kumite copii şi Andreea Boşorogan – locul 3 la Jiyu Ippon kumite copii.
Clubul Sportiv Ronin Deva le va avea în finala Naţionalelor pe Rebeca Cismaşiu la kata individual cadeţi şi pe Renate Andrei la kata individual copii.