glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Aurul Brad – Inter Petrila e finala judeţeană din Cupa României

La mijlocul acestei săptămâni s-au disputat pe teren neutru, stadionul CFR din Simeria, semifinalele Cupei României la fotbal, faza judeţeană. Învingătoare au fost Aurul Brad şi Inter Petrila, care se vor întâlni în finala ediţiei 2018 – 2019, programată în 8 iunie, pe stadionul „Jiul” din Petroşani.

În prima semifinală au jucat marţi Retezatul Haţeg, liderul ligii a patra, şi Aurul Brad, ocupanta locului patru. Cele două se întâlniseră cu doar trei zile înainte în campionat, la Brad, unde terminaseră la egalitate, 2 – 2. De data aceasta câştig de cauză au avut brădenii, care s-au impus cu 2 – 1 şi s-au calificat în finala cupei.
Miercuri, în cea de a doua semifinală, Inter Petrila nu a avut nici o problemă în a trece de Minerul Uricani. A fost o confruntare între locul 3 şi locul 8 în liga a patra, cu un deznodământ previzibil. Petrilenii au învins conform aşteptărilor la un scor concludent, 5 – 1, şi vor evolua în ultimul act al competiţiei.

Campionatul continuă sâmbătă şi duminică

Tot miercuri a fost programată o restanţă din etapa a 19-a a ligii a patra, în care Mihai Viteazu Vulcan a dispus de Universitatea Petroşani cu 4 – 0. La sfârşitul acestei săptămâni vor avea loc meciurile etapei 20, antepenultima a sezonului. Sâmbătă se joacă partidele Retezatul Haţeg – Jiul Petroşani, Universitatea Petroşani – Aurul Brad şi Gloria Proinstal Geoagiu – Şoimul Băiţa, iar duminică Cetate Deva II – Mihai Viteazu Vulcan, Victoria Călan – Inter Petrila şi Minerul Uricani – Dacia Orăştie.
În clasament continuă să conducă Retezatul Haţeg cu 45 de puncte, urmată de Gloria Proinstal Geoagiu şi Inter Petrila cu câte 40, Mihai Viteazu Vulcan cu 38, Aurul Brad cu 37 (un meci mai puţin) şi Şoimul Băiţa cu 36 de puncte.