glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Atenție, șoferi! Trecerea de pietoni de la Opera este refuncțională

Trecerea de pietoni din zona Opera, din Deva, este refuncțională, începând de ieri. Administrația locală susține că măsura a fost luată în urma numeroaselor cereri primite la primărie, din partea persoanelor care locuiesc în zonă.

Trecerea de pietoni din dreptul Parcului „I.C. Brătianu” din municipiul Deva a fost desfiinţată în toamna anului 2013, după ce sistemul de management al traficului rutier a fost pus în funcţiune. Chiar dacă de la momentul respectiv devenii au fost informaţi, sancţionaţi sau avertizaţi, aceştia au continuat să traverseze strada pe fosta „zebră”. În ultima vreme, pietonii însă se învățaseră cu faptul că nu au voie să treverseze prin acea zonă. Acum, schimbarea s-a schimbat. „Am avut foarte multe solicitări, foarte multe. Mai ales persoane în vârstă, care locuiesc în zona Gojdu. Aceea era o trecere de pietoni care era de când a fost bulevardul Decebal făcut.Toată lumea mă oprea și îmi spunea. Am dat dispoziție să o repunem în funcție”, a declarat primarul interimar Ovidiu Moș.

Șoferii, nemulțumiți de decizia administrației locale

Trecerea de pietoni nu a fost ștearsă, efectiv, niciodată de pe șosea. Acum, administrația locală a mutat-o puțin, înspre semafoarele din zona Ulpița. „Trecerea de pietoni a fost semnalizată corespunzător. Am luat avizul de la Poliția Rutieră, a fost făcută conform legii. Pentru că legea spune că o trecere de pietoni trebuie să fie la cel puțin 25 de metri de stația de autobuz, a fost mutată puțin. Este exact în zona în care ieși din părculețul de la Opera”, mai spune Ovidiu Moș. Măsura administrației locale i-a nemulțumit însă pe șoferii deveni, care sunt obligați să stea, între zona dintre Ulpița și Piață, la trei semafoare, dar și la noua trecere de pietoni. „Ar mai trebui una vizavi de covrigărie, și va fi ceva de vis… treceri de pietoni din 30 în 30 de metri”, scrie un devean pe facebook.

Tags
Back to top button
Close
Close