glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

„Artezienele” de pe pietonala din Hunedoara vor fi „botezate”

Cele trei fântâni arteziene care sunt deja amplasate pe viitoarea porţiune pietonală a bulevardului Corvin din Hunedoara vor avea, fiecare, câte un nume. Una dintre ele va da, de fapt, numele ariei pe care o va domina.

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, anunţă că va propune Consiliului Local ca toate cele trei fântâni arteziene care sunt amenajate pe „pietonală” să poarte câte un nume. Fântâna principală, amplasată în faţa Casei de Cultură ar urma să se numească „Regele Ferdinand”. „Aşa se va numi şi fântâna, dar aşa se va numi, simbolic, şi piaţa din faţa Casei de Cultură, în noua sa formă. Hunedorenii care locuiesc în zonă nu trebuie să-şi facă probleme. Nu vor fi nevoiţi să-şi schimbe actele de identitate pentru că denumirea nu va fi trecută şi în nomenclatorul stradat. Noi propunem ca nume «Regele Ferdinand» pentru că nu avem în oraş nicio stradă sau nicio zonă numită după un rege al României. Regele Ferdinand a fost întregitorul ţării, iar imediat după Unirea de la 1918, mulţi istorici spun că Hunedoara a însemnat, de fapt, noua perlă de pe coroana regală, pentru că venea atât cu o moştenire istorică şi culturală importantă, cât şi cu o contribuţie economică însemnată – faimoasele Uzine de Fier de la acea vreme”, declară primarul.
Bobouţanu mai spune că va propune câte un nume şi pentru celelalte două fântâni arteziene (ambele aflate la nivelul de călcare). Cea aflată exact la intersecţia bulevardului Corvin cu strada George Enescu, se va numi simplu „Enescu” iar cea aflată aproape de mijlocul pietonalei se va numi „Corvin”, după numele bulevardului pe care se află. „Deşi nu cred că sunt obligat să fac asta, voi merge cu propunerile de nume în Consiliul Local, deoarece consider că astfel de decizii trebuie luate şi după consultarea consilierilor aleşi de hunedoreni”, adaugă Dan Bobouţanu.