glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Amendă de 30.000 de lei pentru cornurile cu crenvurști mucegăiți de la Orăștie

Magazinul alimentar din fața Spitalului Municipal din Orăștie, de unde o orăștiancă a cumpărat cornuri cu crenvurști mucegăiți, a fost sancționat de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara cu o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei. Sancțiunea a fost aplicată pentru igienă și depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

În urma materialului publicat în „Glasul Hunedoarei” din data de 14 noiembrie intitulat „Cornuri cu crenvurști mucegăiți, vândute lângă Spitalul din Orăștie”, inspectorii sanitar-veterinari s-au autosesizat și au desfășurat un control la magazinul care a comercializat cornurile. Ca urmare a controlului, inspectorii au sancționat drastic administratorii magazinului. „În urma articolului din ziarul dumneavoastră, inspectorii din cadrul DSVSA Hunedoara s-au autosesizat și au desfășurat o acțiune de verificare la magazinul de lângă Spitalul Municipal din Orăștie. Au fost identificate mai multe neconformități – igienă, depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare – motiv pentru care magazinul a fost sancționat cu o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei. La momentul controlului, cornurile cu crenvurștii mucegăiți nu mai erau în magazin dar figurau pe lista produselor la vânzare. Vânzătorul nu avea de unde să știe că crenvurștii din acele cornuri sunt plini de mucegai, mai ales că produsele erau în termen de valabilitate. Dar cu toate acestea, el clar este vinovat pentru că a comercializat astfel de produse, chiar dacă producătorul este din județul Alba”, a declarat directorul DSVSA Hunedoara, Daniela Lăncrăjan.

Reamintim că în urmă cu câteva zile o femeie internată la Spitalul Municipal din Orăștie și-a cumpărat două cornuri cu crenvurști de la alimentara din fața unității medicale. Cum nu a mâncat niciodată astfel de produse, femeia le-a rupt pentru a vedea ce conțin. În acel moment a avut parte de o „surpriză gastronomică”: cornurile conțineau crenvurști plini de mucegai. Din fericire, femeia a descoperit la timp cât de alterate erau produsele și nu le-a consumat, dar două colege de salon, care au cumpărat și ele cornuri din același loc, nu au fost la fel de inspirate și le-au mâncat.

Citește și: https://glasul-hd.ro/strigator-la-cer-cornuri-cu-crenvursti-mucegaiti-vandute-langa-spitalul-din-orastie/