glasul-hd.ro Web analytics


Timp liber

Agenda pârtiilor pentru următoarele săptămâni

Aproape fiecare sfârşit de săptămână din această jumătate de iarnă şi din prima jumătate de primăvară calendaristică va fi „dotat” cu cel puţin un eveniment pe vreuna dintre pârtiile de schi din judeţ sau din apropierea judeţului. Ne-am propus astăzi să vă ajutăm să vă faceţi (măcar orientativ) programul pentru fiecare weekend la munte.

Winter Tour în Parâng

Stațiunea montană Parâng găzduiește, în weekend, un eveniment de anvergură. Este vorba despre Winter Tour, care va aduce multă distracție și surprize celor care aleg să-și petreacă sfârșitul de săptămână în Parâng. Se anunță concursuri cu multe premii, DJ, snowboard & ski. Programul este următorul: sâmbătă, între 10:00 și 15:00, vor avea loc provocări cu premii și distracție, iar de la ora 15 – DJ Raul Rusu (CDj Record Label) îi așteaptă pe turiștii din munte la Apres-Sky la o petrecere. Ziua de duminică este rezervată petrecerilor pe pârtie și concursurilor cu premii. Domeniile schiabile pe care ajunge Winter Tour sunt preferate de schiori pentru stratul de zăpadă generos, pârtiile îngrijite și instalațiile de cablu moderne, iar Domeniul Schiabil Parâng se află printre ele.
Tot în acest sfârşit de săptămână, în zona pârtiei Slima din Parâng, va avea loc o tabără de construit iglu-uri. 53 de persoane din toată ţara s-au înscris deja la acţiunea dedicată doar adulţilor.

Calendar plin în februarie şi martie, la Straja

La Straja, seria evenimentelor hibernale speciale începe abia pe 4 februarie, cu „Festivalul oamenilor de zăpadă”. De data aceasta participanţii vor avea la dispoziţie aproape o săptămână întreagă pentru a-şi realiza operele. Iar materie primă au din plin: stratul de zăpadă depăşeşte un metru şi pe pârtii dar şi în afara lor. „Din 4 februarie va fi acea vacanţă intersemestrială şi vor fi, din nou, tabere de schi. Copiii vor învăţa să schieze ziua iar seara vor avea parte de diferite activităţi, de tot felul, de la o şezătoare tradiţională până la concursuri distractive pe pârtie şi în afara ei”, spune Emil Părău, unul dintre antreprenorii şi promotorii staţiunii Straja. Tot atunci, copiii de toate vârstele (între 3 şi 80 de ani) vor putea să participe la originala întrecere a creaţiilor din şi în zăpadă. Jurizarea şi acordarea premiilor vor avea loc pe 9 februarie.
„Cupa Baloo” la schi (denumită după ursul găzduit în Straja) va avea loc în 16 şi 17 februarie. Primul sfârşit de săptămână din martie va însemna la Straja derularea Cupei Comexim la Schi, iar Cupa Veteranilor se va derula în perioada 15 – 16 – 17 martie. „Mai sunt câteva evenimente de organizat însă datele nu au fost încă «bătute în cuie», dar le vom anunţa în timp util” adaugă Emil Părău.

Sezon închis în Retezat abia pe 4 mai

Şi la Râuşor, perioadele de vacanţe şcolare sunt ocupate cu tabere de schi. Preşedintele Asociaţiei de Turism Retezat spune că pe pârtia de aici, la fiecare sfârşit de vacanţă au loc întreceri între echipe ale diferitelor tabere, competiţii prin care participanţii sunt, de fapt evaluaţi în ce priveşte aptitudinile dobândite pe parcursul pregătirii. „Vom avea «Memorialul Nelu Schiau» la Râuşor pe 23 februarie. Vom avea şi tradiţionala «Cupă Bolovanul» pe 4 mai”, adaugă Ovidiu Bodeanu. „Cupa Bolovanul” nu e pe pârtie ci în inima Masivului Retezat, sub vârful Peleguţa, aproape de Şaua Bucurei, iar la întrecere se ajunge pe traseul Cârnic – Pietrele – Genţiana. Cei care doresc să participe la această competiţie trebuie să ia legătura cu Salvamont Hunedoara. Traseul e destul de dificil iar echipamentul complet de iarnă e obligatoriu. Întrecerea reprezintă şi închiderea simbolică a sezonului de schi în Retezat.

Back to top button
Close
Close