glasul-hd.ro Web analytics


Timp liber

Agenda de weekend dedicată copiilor

Ateliere educative, desene pe asfalt, spectacole, tobogane gonflabile, jocuri, activități sportive, plimbări cu mocănița, promoții și multe alte surprize îi așteaptă pe micuții din județ, în acest final de săptămână. Acțiunile sunt organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului și vor avea loc în majoritatea localităților din județ.

Înghețată și cărți de colorat la „Jos pălăria” și în magazinele PRO HD

Un spațiu primitor, un loc de joacă curat și foarte bine organizat și înghețată gratis. În plus, cărți! Foarte multe cărți pentru copii, dar și pentru părinți! De asta vor avea parte prichindeii care trec sâmbătă pragul Cafenelei dependente de cultură „Jos pălăria” din Deva. De asemenea, părinții care vor merge însoțiți de copii în magazinele AVIS, PRO HD, Pro Alba și Hunedoara și vor cumpăra un cofraj de ouă, vor primi în dar pentru cei mici o carte de colorat.

Plimbare gratuită cu mocănița la Brad

De Ziua Internațională a Copilului, micuții pot să aibă parte de o experiență de neuitat cu trenul. Singura mocăniță care mai funcţionează în judeţul Hunedoara, pe traseul dintre Brad şi Crişcior, va fi pusă din nou în funcțiune în acest weekend, special pentru copii. Vagoanele trase de o locomotivă cu aburi vor pleca sâmbătă și duminică, din Crişcior la orele 13:00 şi 15:00, din fața Bisericii Mari Ortodoxe din Brad la 13:25 și 15:25 și din faţa Gării CFR, la orele 14:00 şi 16:00. Capacitatea trenului cuprinde 130 de locuri, iar copiii vor avea gratis sâmbătă. Duminică, preţul unui bilet pentru plimbarea dus – întors este 20 lei (adulţi) şi 10 lei (copii). Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon 0754.055.632.

Iepurașul Pony sau Ursuleţul Bubu la Shopping City Deva

Începând de astăzi și până duminică, vizitatorii Shopping City Deva vor putea sfida gravitația în zona special amenajată, iar pe 1 iunie cei mici pot participa la trei ateliere educative. Astfel, până la finalul weekendului, vizitatorii centrului comercial pot experimenta mersul pe lună în cabina foto „Gravity Room”. Aici, în intervalul 10:00-22:00, curioșii de toate vârstele pot sfida legile gravitației, într-un decor inspirat de anii ’80. Aceștia pot să păstreze amintirea acestei experiențe imortalizată în fotografiile deosebite pe care le pot face în locație. Petrecerea copiilor va avea loc pe 1 iunie, între 11:00 și 19:00. Aceasta va fi deschisă de întâlnirea cu mascotele prietenoase Iepurașul Pony, Ursuleţul Bubu, Pisicuţa Bijou şi Cățelușul Motoraş, care vor vizita locul de joacă. Apoi, cei mici pot participa la câteva ateliere educative, unde vor învăța, prin joacă, secretele Universului, dar și să danseze și să pregătească un desert. De asemenea, va fi organizat un atelier de creație și atelierul copilăriei dulce. Petrecerea se încheie cu lansarea în Spațiu. La atelierul de astronomie, copiii cu vârste între 8 și 13 ani își vor crea propriile rachete și se vor pregăti pentru o excursie în atmosferă. Accesul la toate activitățile este gratuit.

Pictură pe față și desene pe asfalt la Hunedoara

Ziua Copilului va fi marcată prin diverse activități și la Hunedoara. Astfel, sâmbătă, între orele 12:00 şi 20:00, în Parcul Tineretului, micuții hunedoreni se vor putea bucura de ateliere și activități creative, precum: picturi pe față, concurs de desene pe asfalt, spectacol cu magician, actori cu picioroange, tobogane gonflabile și alte jocuri pentru copii. De asemenea, aceștia vor avea parte de un concert muzical cu personaje Disney, dar și de un spectacol susținut de Andra Gogan. Prichindeii care vor veni în 1 iunie în Parcul Tineretului din Hunedoara vor primi înghețată din partea organizatorilor. În plus, toți copiii vor beneficia de acces gratuit la Castelul Corvinilor, Grădina Zoologică și, dacă vremea o va permite, la ștrand.

History Run – Cursa Copiilor

Toți copiii din Deva și Hunedoara sunt invitați sâmbătă, la alergare. Evenimentul va avea loc atât în Deva, cât și în Hunedoara după următorul program: Deva: ora 10:00, Stadionul Cetate; Hunedoara: ora 11:00, Stadionul Corvinul. Copiii vor alerga pe categorii de vârstă, câte 400 m (o tură de stadion). Toți micii alergători vor primi medalii și premii din partea organizatorilor și partenerilor.

„Tinerii pe bicicletă” – eveniment care promovează o viață sănătoasă

Tinerii pasionați de ciclism din Deva, dar și din alte localități ale județului sunt așteptați, duminică, la a șaptea ediție a competiției ,,Tinerii pe bicicletă”. Evenimentul face parte din ediția I a Cupei Județului Hunedoara de Ciclism Șosea – Copii și este organizat de Clubul Sportiv Făerag. Competiția sportivă se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 5-14 ani, atât fete, cât și băieți. În funcție de categoria de vârstă, sportivii vor parcurge o anumită distanță. Categoriile de vârstă ale competiției sunt cele stabilite de Federația Română de Ciclism: Copii D2: 5-6 ani (2013-2014); Copii D1: 7-8 ani (2011-2012); Copii C: 9-10 ani (2009-2010); Copii B: 11-12 ani (2007-2008); Copii A: 13-14 ani (2005-2006). Înscrierile se pot face în ziua competiției, începând cu ora 8:00, la Primăria Deva, dar și online pe www.faeragclub.ro. Competiția se va desfășura în Piața Unirii și pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Deva. Primul start va fi dat la ora 11:00. Cei care iubesc mișcarea și sportul pe bicicletă sunt așteptați să participe la această competiție.

Întâlnire cu meșterii populari în parcul „La Bunici”

În unicul parc recreativ pentru copii din județ –„La Bunici” – se anunță mare sărbătoare de Ziua Copilului. Mai mulți meșteri populari îi vor învăța pe copii tainele meseriilor străbune. De asemenea, cei care vor vizita acest parc vor învăța ce înseamnă viața la țară, se vor putea juca cu animăluțele (pui de găină, gâște, rațe cu pui, ponei, iepuri, cocoși etc.) și vor putea vizita casa- muzeu (care a fost construită în 1918). Distracția nu se oprește aici. Parcul este dotat cu trei căsuțe în copaci, tobogane, tiroliane, leagăne, hamace sau un coș de baschet care vor putea fi „explorate” de cei mici.

Back to top button
Close
Close