glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Tocăniță de pipote și inimi

Din când în când ne aducem aminte de copilărie, de mâncărurile pe care ni le făcea bunica. Arome, gânduri și amintiri, pe toate le-am reîntâlnit preparând această tocăniță.

Ingrediente :

  • 700 g pipote și inimi Avis 3000
  • 2 cepe
  • 1 morcov mediu
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 cățel mare usturoi
  • 1 frunză dafin
  • câteva boabe de piper
  • cimbru uscat
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 600 ml apa caldă
  • 6-7 linguri suc de roșii
  • 1 linguriță rasă făină
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 legătură mărar/pătrunjel

 

Mod de preparare:

  1. Călim ceapa până devine sticloasă, apoi punem pipotele curățate și inimile (tăiate pe jumătate).
  2. Lăsăm la foc mic până se evapora și lichidul lăsat de pipote și inimi.
  3. Adăugăm apoi boabele de piper, cimbrul, boia dulce de ardei, cățelul de usturoi tăiat în jumătate sau în cuburi mari, apa caldă și lăsăm la foc mic (cea mai mica poziție), cu capacul pus, în jur de 75 minute. Apa trebuie să fie în oală cât să acopere pipotele și inimile. Verificăm din când în când amestecând, astfel încât să nu avem surprize (să nu se lipească de vas mâncarea)…
  4. După acest interval luăm capacul, punem sare, apoi sucul de roșii în care am dizolvat făina și lăsăm să fiarbă în continuare până ajunge la consistența dorită.
  5. Cu câteva minute înainte să oprim focul adăugăm verdeața tocată.
  6. Servim tocănița caldă cu piure de cartofi sau cu mămăligă.

Poftă bună!

Sursa : www.divainbucatarie.ro

Back to top button